20. aug
Thomas Lehne Olsen (til høyre i bildet) hadde målgivende på 2-0 målet mot gamleklubben. FOTO: NTB Scanpix
 
Lehne Olsen med målgivende mot gamleklubben
En sen Tromsø-scoring i hver omgang sørget for 2-0-seier til hjemmelaget mot et tamt Strømsgodset-lag. Både Thomas Lehne Olsen og Petter Vaagan Moen var involvert.

NTB
Publisert: 10.apr.2016 20:53
Oppdatert: 10.apr.2016 20:52

Med en volleykanon var det 20-åringen Runar Espejord som scoret kampens første mål på tampen av første omgang, før innbytter Sofien Moussa fastsatte resultatet til 2-0 like før full tid.

– Vi vant fortjent i dag, sa TIL-trener Bård Flovik til TV 2.

Det var imidlertid Magnus Andersen som burde sendt det rød- og hvitkledde hjemmelaget i føringen da han misset en kjempesjanse etter 33 minutters spill. Gjermund Åsen slo et godt innlegg, og på bakerste stolpe skulle Andersen bare bredside ballen i mål fra noen få meters hold, men TIL-spilleren kom i for stor fart og klarte utrolig nok å sende ballen langt over målet til Espen Bugge Pettersen.

Da var det godt at Espejord hadde stilt inn scoringsfoten og lot hjemmelaget få med seg et inspirerende overtidsmål inn i garderoben i pausen. Norbye slo et perfekt innlegg fra høyrekanten, og bak i feltet lå Espejord som klinket til på hel volley og sendte ballen i det lengste hjørnet, utakbart for Godset-keeperen.

Gamst tilbake

Det var et mer ivrig Godset-lag som kom på banen etter pause, og Mohammed Abu var farlig frampå fire minutter ut i annen omgang. Gnisten i Godset-laget varte likevel ikke altfor lenge, og det neste høydepunktet på Alfheim kom da 34 år gamle Morten Gamst Pedersen ble byttet inn for Mikael Norø Ingebrigtsen i det 66. minutt.

Vadsø-mannen fikk sin re-debut for Tromsø, til stor jubel fra hjemmepublikummet.

– Det var morsomt å spille igjen. Det var deilig, for det er lenge siden sist. Det er godt å være med å bidra, og det er en god gjeng her som har lyst til å bli bedre, sa 34-åringen etter kampen.

Målgivende av Lehne Olsen

Det var ingen stor annen omgang på Alfheim, verken sett med TIL- eller Godset-øyne. De blå fra Drammen trykket på helt mot slutten, og Bismark Adjei-Boateng var svært nær å utligne to minutter før slutt, men i stedet var det Tromsø som gikk opp til 2-0 like etterpå da Moussa fikk stå alene og heade i mål et godt innlegg fra tidligere Godset-spiller Thomas Lehne Olsen.

– Vi fikk ikke noe balltempo. Tromsø forsvarte seg godt, og vi klarte ikke å gjøre noe med det. Vi skal prestere bedre enn dette her, sa Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til TV 2.

Petter Vaagan Moen kom inn og spilte de siste drøye 30 minuttene for Strømsgodset.

Godset må sies å være på etterskudd med sine fire poeng på fire kamper, mens Tromsø står med seks poeng og har ennå ikke tapt.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke