17. jul
I FORM: Alexander Reichenberg har scoret mot Lillehammer tidligere i sesongen, og han gjør det gjerne igjen i sluttspillet.Foto: Fredrik Olastuen
 
Lillehammer er en liten ønskemotstander nå
Sluttspill: Frisk Asker, Vålerenga eller Lillehammer er aktuelle på Storhamars kvartfinalemeny.

Publisert: 27.feb.2017 14:56
Oppdatert: 28.feb.2017 07:25

Timing is everything heter det, og Storhamar er i hvert fall i nærheten av å finne noe som ligner på en sluttspillform. De er til og med formlaget i Get-ligaen nå. Så kan vi sikkert diskutere hvor mye det skyldes god planlegging av treningsarbeidet og hvor mye som skyldes at det endelig begynner å bli litt lengre mellom skadehistoriene.

Etter en sesong hvor Storhamar har slått de fleste fraværsrekordene i norsk hockey, er det godt å se hvordan Christian Larrivée tar for seg på isen igjen. Han har vært omtrent så god som vi kunne håpe etter nyttår.

Kanskje er han ikke så dominerende med pucken lenger som han var for et par år siden, men du verden som han smeller på og går foran i duellene.

Eirik Skadsdammen er litt samme type. Tilbake fra skade og rett på jobb med hundre prosent innsats. Det er bare å se og lære for alle som vokser opp i en lagidrett med snev av kampsport i seg.

Innstillingen har nesten alt å si.

Flere i framgang

I tillegg er flere spillere i ferd med å finne sluttspillformen og spiller sin beste hockey for sesongen.

Oskar Östlund nærmer seg Champions League-nivået sitt fra forrige sesong. Jeg tror jeg ville valgt ham foran alle andre målvakter i ligaen inn mot sluttspillet.

På backsiden har Erik de la Rose stått mer og mer fram opp mot det høye potensialet vi vet han har. God på skøyter, flink til å lese spillet, et bra skudd og offensiv i hodet har han bidratt mye begge veier i den framgangen vi har sett de siste ukene. Sammen med Joonas Rönnberg har han blitt den opplagte førsteoppstillingen ethvert lag trenger når det drar seg til med sluttspill.

Denne duoen må bare melkes for alt den er verdt i de avgjørende situasjonene.

Venter på overtallsspillet

Jeg har tidligere etterlyst litt tøffere coaching av Sjur Robert Nilsen. Særlig da han hadde flere skader. Men nå er laget nærmest komplett. Da fungerer det også bedre å gå med fire fulle rekker.

Og det er ikke noe tvil om at Storhamar er tyngre å møte nå enn de var før jul.

Framover ser vi også at flere blomstrer litt igjen. Alexander Reichenberg er giftig. Og Nilsen har funnet noen rekkekombinasjoner som fungerer bedre.

Det vi venter mest på nå, er at overtallsspillet også skal bli bedre. Mange poeng har gått til spille her på grunn av fryktelig dårlig spill fem mot fire og fem mot tre.

Som igjen selvsagt kan forklares med skader og ingen kontinuitet.

Før sesongen var tanken at Petteri Nummelin og Joey Tenute var dem som skulle bidra mest her. Nummelin har dratt hjem og Tenute vet vi egentlig aldri om kan spille eller ikke.

Vi er avhengige av å se mer fra canadieren i sluttspillet for ikke å kalle nøkkelsigneringene til Storhamar en total fiasko.

Jeg hadde også ventet meg mer tempo av Tenute og en stil hvor han gikk mer på mål, men det ser ikke ut som han har det nå. Han velger altfor ofte den enklere veien ut mot siden.

Derfor blir det ekstra viktig at han bidrar enda mer i overtall. Og da må han holde seg helt skadefri.

Må til semifinalen

Når alt dette er sagt, må 3. plass – som vi forutsetter at Storhamar klarer bare de slår Kongsvinger – være det beste vi kunne håpe, slik sesongen utviklet seg.

Sjur Robert Nilsen skal ha ros for at han har holdt hodet kaldt i en vanskelig sesong, men nå blir det spennende å se hva han kan grave fram av resultater i sluttspillet.

Å bli slått ut i kvarten vil være fiasko. Å ta seg til en semifinale vil være nok til at folk stort sett er fornøyd.

Så svart/hvitt og nådeløst er det.

Derfor Lillehammer

Valget tirsdag kveld blir spennende. Mest sannsynlig står det mellom Frisk Asker, Lillehammer og Vålerenga. Og aller helst mellom Vålerenga og Lillehammer, siden jeg tror mest på hjemmeseier til Asker-laget mot Lillehammer tirsdag og at Vålerenga kan få det tøft mot Oilers selv om Stavanger-laget allerede har sikret seriegullet.

I så fall vil valget mest sannsynlig stå mellom Vålerenga og Lillehammer.

Begge deler høres bra at ut både sportslig og publikumsmessig.

Mitt valg er Lillehammer. Fordi jeg føler de har brukt opp det lille ekstra de hadde tidlig i sesongen. Og fordi Steffen Søberg hos Vålerenga er en målvakt som i større grad kan stenge butikken helt enn hva Christoffer Bengtsberg kan.

Et mjøsderby vil være en fin inngang på sluttspillet. Da blir det fort en sjuretters med en gang i kvartfinalene. Og selv om Storhamar blir favoritter, blir heller ikke disse kampene lette.

Men med en liten hjemmebanefordel, skal Storhamar ha en god sjanse til å gå videre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke