23. jul
MÅTTE FORSVARE SEG: Stian Kaltrud Nystuen havnet i basketak med Didrik Nøkleby Svendsen. Foto: Stian Bakkom
 
Lillehammer serverte seieren til Sparta
I en kamp som bølget frem og tilbake, er det en situasjon som Lillehammer nok vil føle at de tapte kampen på.

Publisert: 19.nov.2015 21:55
Oppdatert: 20.nov.2015 08:21

Vi er 14.53 ut i den andre perioden. Lillehammer har nettopp snudd 1-3 til 4-3. Frustrasjonen brer seg i Sparta Amfi. Niklas Roest pådrar seg en utvisning for boarding. I tillegg byr Didrik Nøkleby Svenden opp til dans med Stian Kaltrud Nystuen. Nystuen er ikke spesielt interessert, men må etter hvert bli med på dumskapen til Nøkleby Svendsen. 

- Jeg hadde ingen planer om å sloss med Nøkleby Svendsen. Det som skjer er jo at linjedommeren ikke klarer å holde han tilbake, så jeg må jo bare prøve å forsvare meg, sier Kaltrud Nystuen. 

Baklengs med to mann mer

Dommerne sender begge i dusjen, men gir Nøkleby Svendsen to minutter ekstra straff. Dermed har Lillehammer alle tiders mulighet til å skaffe seg en tomålsledelse med to mann mer på isen.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Men den muligheten kaster Lillehammer regelrett bort. Fredrik Lystad Jacobsen stjeler pucken og kommer alene med Zajkowski. Lystad Jacobsen setter 4-4 og snur hele psykologien i kampen. 

- Vi har alt i egne hender på 4-3, men vi gir det bort for lett. Sånne mål som vi serverer, så hjelper det jo ikke at vi klarer å score fem, sier Simen Thoresen.

Thoresen leverte ett mål og en målgivende mot Sparta og ble flyttet opp i førsterekka etter at Nystuen måtte ta en tidlig dusj. 

Sparta satte 5-4 like før den andre pausen, og øker til 6-4 tidlig i den tredje perioden før Nicolas Ritz igjen blåser liv i kampen med elleve minutter igjen.

Surt

Men noen særlig sluttspurt kommer ikke, og Dion Knelsen punkterte kampen til 7-5 kort tid før slutt. Selv om man kanskje ikke forventer tre poeng i Sarpsborg, var mulightene absolutt tilstede torsdag kveld. 

- Det kjennes utrolig surt ut. Når vi scorer fem mål på bortebane, da skal man få med seg tre poeng hjem, sier Simen Thoresen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke