24. apr
 
Løper for gull på hjemmebane
Gutta i Orion og Moelven stiller til start i NM stafetter med gullhåp i blikket.

Publisert: 19.mai.2017 10:37
Oppdatert: 19.mai.2017 10:38

Dag Kåshagen i Moelven er veldig spent foran helgas NM. Han mener at laget på 4 x 400 meter med Mauritz Kåshagen, Carl Emil Kåshagen, Samuel Gyedu og Jevis Akvama kan være med å kjempe om gullet.

– Det er gode muligheter, og målet må være gull. Vi må være offensive på hjemmebane. De tøffeste utfordrerne blir trolig Ull/Kisa og Gular. Det blir utrolig spennende, sier Dag Kåshagen, som stiller med de samme gutta på 4x100 meter.

– Vi kan kjempe om medalje der. Der får vi en lokal duell mot Orion. Det er alltid moro, sier Dag Kåshagen.

To gode sjanser for Orion

Moelven har også lag på 4x400 meter i miks junior og menn veteran.

Orion stiller med hele ni lag i NM stafetter på hjemmebane. Vi starter med mulighetene på 4x100 meter. Der løper Jonathan Quarcoo, Øystein Klareng, Emmanuel Quarcoo og Vebjørn Gilde.

– Slik jeg ser det er det fire lag som kan ta gull, inkludert Orion og Moelven. Jeg mener det er en bra medaljesjanse her. Vi må uansett være klare for overraskelser. Ofte er det slik at en fjerdedel av lagene ikke kommer til mål. Vekslingene er utrolig viktige, og det går fort når gutta setter på stor fart, sier Orion-trener Børre Kristiansen.

Orion har også et sterkt lag på 4x1.500 meter med Sigurd Ruud Skjeseth, Petter Myhr, Even Brøndbo Dahl og Ole Flatebø på laget.

– Jeg tror Orion har like stor sjanse på 4x1.500 meter som på 4x100 meter.

Flere medaljesjanser

Orion stiller med det samme laget i kvinner junior og senior på 4x100 meter. Det er Therese Skyttermoen, Ingvild Storlien, Tonje Fjellet Kristiansen og Rikke Hauan. Orion tok sølv i juniorklassen i NM stafetter i fjor.

– Jeg mener at vi har en bra medaljesjanse i junior, og med litt flyt kan det bli medalje i senior også, sier Børre Kristiansen.

Han ser også en medaljesjanse på 4x100 meter miks junior (Therese Skyttermoen, David Grøttå Arntzen, Rikke Hauan og Emmanuel Quarcoo).

– Der kan vi kjempe om medalje med bra flyt.

På 4 x 100 meter miks senior er det påmeldt kun to lag, inkludert Orion.

Hamar IL Friidrett har to lag på start, 4 x 600 meter (15-16 år) og kvinner junior (4 x 800 meter).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.