20. jul
HERLIG SNERT: Håkon Kveseth kastet ballen 37,35 på Børstad mandag. Han var godt fornøyd med at han slo Eirik Olssen fra Brumunddal.
 
Lover veldig lange innkast
Norges beste spydkaster, Håkon Kveseth (23), markedsfører seg sjøl som en langtkastende og hardtskytende fotballspiller. Nå er han aktuell for HamKam.

0
Publisert: 17.aug.2016 08:37
Oppdatert: 17.aug.2016 08:37

HA-sporten utfordret Håkon Kveseth til en lengdetest på Børstad mandag. Kveseths første innkast landet på 35,50. Det beste resultatet ble 37,35.

Det var en drøy meter bak bakerste stolpe.

– Jeg mener at det ideelle innkastet er hardt, og lander på pannebrasken til en medspiller midt foran mål, sier Kveseth.

I 2011 hadde HA-sporten en lignende test med Brumunddal-spiller Eirik Olssen. Han kastet ballen 36 meter og 20 centimeter.

– Jeg måtte jo slå ham. Det er lenge siden jeg har kastet innkast, men jeg spilte fotball til jeg var 19 år, for Grue, sier Kveseth.

Nå vil han krydre treningshverdagen med fotball igjen. En spesifikk skade i ryggen gjør at det blir utfordringer med spyd.

– Skaden hemmer meg kun når jeg stemmer av i satsen i spyd. Det er en muskel som ligger i klem. Jeg kan gjøre alt annet uten at det er farlig og gjør vondt, og alt tyder på at jeg går inn i neste friidrettssesong skadefri, sier Kveseth, og fortsetter:

– Bra angrepsvåpen

– Jeg vil gjerne trene allsidig nå, og har vært med juniorlaget til HamKam et par uker. Fotball er utrolig moro. Det har vært en utfordrende spydsesong, og derfor vil jeg gjerne mikse opp med litt annet, sier Kveseth, som har flyttet til Hamar.

I første omgang er han aktuell for HamKam 2, som spiller i 3. divisjon.

Søndag så han HamKam mot Elverum fra tribuneplass på Briskeby.

– På slutten tenkte jeg: Her hadde det vært perfekt med noen lange innkast for å skape enda mer trøkk. Lange innkast er et bra angrepsvåpen, men en fotballspiller bør selvfølgelig ha noen andre ferdigheter også, smiler Håkon Kveseth, som har markedsført et veldig bra skudd på HamKam-trening, både med venstre og høyre bein.

– Skuddet er ganske bra.

Favoritt i frisbeegolf

Det er ikke bare spyd og fotballer Kveseth kaster langt. Han er også god i frisbeegolf. Til helga er han favoritt i norgescuprunden som skal arrangeres i Ankerskogen.

– Med full klaff kaster jeg frisbeen 180–190 meter, litt avhengig av vindforhold. Jeg tror ikke det er noen i Norge som kaster lenger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke