24. apr
Stolt: Kasper Bjerklund Pryer fra Brumunddal har rommet fullt av sykkeleffekter, og gleder seg til verdens beste ryttere skal sykle løypået han har vært med å tegne.
 
Løypelegger for verdens beste
Han fikk sin første racersykkel som seksåring, og nå har Kasper Bjerklund Pryer (12) fått være med på å legge løypa som skal sykles til Brumunddal i Tour of Norway til sommeren.

Publisert: 17.feb.2017 19:32
Oppdatert: 17.feb.2017 19:40

Bjerklund Pryer er sykkelfrelst, og har vært det helt siden han fikk sin første racersykkel. Den nådde han ikke ned til pedalene på. Nå har han blitt større og eldre, og sykler så ofte han har mulighet, i tillegg til å se på alt som er av sykkel på TV. En skikkelig blodfan av sykkelsporten, som samler nordmenn foran TV-en hver eneste sommer for Tour de France.

Henvendelse fra rittleder

Før jul kom det en spennende henvendelse for den sykkelfrelste unggutten og bestefaren Kjell Arne Bjerklund, som jobber for sykkelsponsoren Joker. Rittdirektør i Tour of Norway, Birger Hungerholdt, kom med en henvendelse til de to, om de kunne lage et løypeforslag på den andre etappen til Brumunddal, siden de to var sykkelfans, og ikke minst lommekjente på vegene rundt Brumunddal. Da var ikke de to sene om å si ja.

– Han kjenner bestefar, og det var sånn vi fikk muligheten. Det var utrolig morsomt å få den sjansen, og jeg synes det er veldig bra at de involverer folk til å kunne hjelpe til med løypene. Jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten til det, forteller Kasper Bjerklund Pryer.

Unggutten, med hjelp fra bestefar, satte i gang med å se på google maps, for å finne den best mulige ruten fra Eidsvoll til Brumunddal. De to var også ute å syklet rundt i Brumunddal, for å finne den ultimate løypa.

– Vi jobbet masse med det, og vi brukte lang tid på å finne den beste løypa. Det var mye tenking og jeg så mye på Google Maps. Så kom vi med et forslag som de var fornøyd med. Løypa ble på andre siden av Mjøsa fra den vi laget, men runden som skal sykles to ganger i Brumunddal, er lik som den vi laget. Det er jo veldig artig, sier Bjerklund Pryer beskjedent.

Gleder seg

Nå gleder han seg stort til å dra ut i løypa han har tegnet, for å heie på verdens største sykkelstjerner.

– Jeg og bestefar har syklet gjennom løypa, så vi vet hvordan den går. Jeg skal ut i løypa å heie 18. mai. Jeg tror det kommer til å gå veldig fort, og det kommer til å bli utrolig spennende. Det er morsomt at de største stjernene kommer til Brumunddal. Jeg har jo sett mye på Tour of Norway tidligere også. Drømmen er at jeg også kan sykle Tour of Norway en gang, og gå i mål i Brumunddal.

Boasson Hagen helten

12-åringen håper han kan få muligheten til å påvirke løypevalget også i årene framover.

– Det er noe jeg absolutt har lyst til å gjøre mer. Det var veldig spennende og morsomt.

Kasper er ikke sen om å svare når han får spørsmål om hvem som er heltene hans.

– Det er Edvald Boasson Hagen og Christoffer Halvorsen. Det hadde vært veldig artig å få møtt dem når de kommer hit i mai, sier Kasper Bjerklund Pryer.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Folkefest: Det blir mye fok i Brumunddal 18. mai. Her fra 2014, da Brumunddal var startby.FOTO: Jacob Sundblom Nygaard
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.