20. aug
OPPTUR: Vegard Skogheim har lagt en utfordrende periode bak seg. Søndag kunne han glede seg over 2-0-seier over Elverum.FOTO: ANDERS BAKKERUD LARSEN
 
Må endre livsstilen
Vegard Skogheim (51) mener han hadde vært på verksted for reparasjon for lenge siden dersom han hadde vært en bil.

Publisert: 23.jul.2017 21:15
Oppdatert: 24.jul.2017 11:19

16. mai ble Vegard Skogheim dårlig. Han følte seg svimmel og ble sendt til sykehuset i Bodø. Etter grundig sjekk, hadde ikke legene funnet annet enn høyt blodtrykk.

51-åringen er imidlertid selv klar på hva som forårsaket helseproblemene.

– Jeg må nok begynne å trene, røre meg, og jeg blir nok litt for opptatt av fotball og det stresset fotballen fører med seg. Da får du høyt blodtrykk, og når du ikke vinner på ti kamper så får du i alle fall høyt blodtrykk, ler han.

– Jeg er så lat

Ull/Kisa-treneren er i godt humør, og han velger å se på det hele med humoristisk sans.

Han er krystallklar på at han er nødt til å endre kosthold og livsstil for å få bukt på problemene.

– Hvor motivert er du for å endre på det?

– Det er det jeg burde være motivert for. Jeg er så lat, og som fotballtrener blir du så lat. Jeg pisker andre og gidder ikke gjøre noe selv. Jeg er flink til det i perioder. Når jeg først begynner så kan jeg trene et år, men når jeg slutter så kan det gå to år før jeg trener igjen. Jeg må skjerpe meg, det er det ingen tvil om. Hadde jeg vært en bil så hadde jeg vært på verksted for lenge siden, sier han, nok en gang med latteren på lur.

Nå går han til kontroll hver 14. dag, og han er ikke bekymret.

– Jeg merker det går opp og ned, jeg blir svimmel og sånne ting. Den beste medisinen er å være her, da har jeg ikke noe annet å tenke på, forteller «Skogen».

Etter 2-0-seieren over Elverum søndag kveld tok han del i sang og skrik inne i garderoben. Kun minutter senere kommer Skogheim ut i pressesonen, mens svetten renner. Et bevis på den dårlige formen, mener han selv.

Stortrives i Ull/Kisa

Han er inne i sin andre sesong som hovedtrener i Ull/Kisa. En klubb han for tiden stortrives i.

– Vi er på vei opp og fram, men vi har masse igjen å lære, bli enda mer profesjonalisert. Dette har vært en breddeklubb inntil nylig, og vi bærer kanskje preg av det. Det er viktig å bygge stein for stein, forteller han.

Han hadde ikke relasjon til klubben før han signerte en treårskontrakt i november 2015.

Nettopp dette mener han kan være en fordel.

– Ja, kanskje. Men samtidig er jeg såpass ærekjær i jobben min at jeg vil gjøre den hundre prosent uansett hvor jeg er. Sånn sett spiller det ingen rolle. Hvis vi gjør det dårlig her, så er jeg like skuffa som om jeg gjør det dårlig i HamKam, sier han, med smilet på lur.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke