buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
JUbel: Lene Retzius skal være en del av «Team Berlin» frem mot EM i Berlin. Her er hun i aksjon under NM forrige sesong, da hun tok gull. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 
Målet er Tokyo-OL
Lene Retzius (20) er blitt tatt ut på friidrettsforbundet sitt «Team Berlin», men målet er fortsatt Tokyo-OL for stavhopperen fra Moelv.

Publisert: 22.des.2016 17:41
Oppdatert: 22.des.2016 23:46

«Team Berlin» er andre nivå for satsingsgruppene til friidrettsutøverne i Norge. Det er de landslagsledelsen føler skal satse mot EM i Berlin i 2018. Retzius hopper for IL BUL, men er fra Moelv, og er en del av denne B-gruppa, men har fortsatt mål om å nå helt opp.

– Jeg har fortsatt Tokyo-OL i 2020 som et langsiktig mål. Jeg føler jeg kan bevise at jeg er god nok. Det er et stykke opp til verdenseliten, men jeg har noen år på meg. Det er godt å se at lederne har tro på meg og det jeg driver med. Det kommer EM i 2018 og andre mesterskap før OL, som også er viktige mål, forteller Moelv-jenta Lene Retzius etter uttaket.

Betyr mye

Hun sier det betyr mye å komme med i satsingsgruppen.

–Det er veldig motiverende. Det viser at de har troen på meg, at jeg kan komme til EM 2018, og at jeg kan hevde meg der. Nå får vi jo ingen økonomisk støtte, men vi får tilgang til det medisinske opplegget på Olympiatoppen, i tillegg til tilgang på flere andre ting på Olympiatoppen. Jeg har også kontakten med forbundet, som er viktig, sier Retzius.

Modølen satser fullt på friidretten neste sesong.

–Jeg har bitte litt skole, men det er friidretten som er hovedprioritet. Jeg har sagt at jeg skal drive med idretten så lenge jeg synes det er gøy, og derfor seg jeg ingen grunn til å stoppe med det første. At jeg får være med i satsingsgruppen, gir jo også motivasjon til å fortsette for fullt.

U23-EM neste sesong

Neste sesong har hun følgende mål med stavhoppingen.

-Det er ett U23-EM i Polen neste sesong som blir spennende. Målet er å komme til finale, og i en finale kan alt skje. Nå skal jeg være forsiktig med å si noen plassering, men hvis jeg har en god dag, håper jeg at jeg kan kjempe om en medalje der. Det er jevnt blant de beste, forteller hun.

Retzius ble norgesmester forrige sesong, og håper å gjenskape det.

–Jeg har lyst til å forsvare NM-tittelen til neste år. I tillegg er det en norgesrekord som stå ti centimeter over det jeg hoppet forrige sesong. Den står der, og er motiverende for meg å strekke meg mot. Jeg prøvde meg på den noen ganger forrige sesong, men klarte det ikke. Men det er Berlin og Tokyo som er de langsiktige målene jeg satser mot, avslutter den offensive modølen. Retzius sin personlige rekord er på 4.32, mens Cathrine Larsåsen sin norske rekord er på 4.41.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat