20. jul
TUNGT: Simen Sveen fikk det tungt da magekrampene kom. Han ble nummer 21 til slutt.
FOTO: ARVE HOVELSTUEN BLYSTAD
 
Magekramper ødela VM-drømmen for Simen Sveen
Simen Sveen (28) hang med lenge på klassiskdelen i NM lørdag, men så kom magekrampene igjen - og derfra ble det snakk om å komme seg til mål. Det ble 21.-plass til slutt.

Publisert: 04.feb.2017 15:53
Oppdatert: 04.feb.2017 15:56

Simen Sveen var offensiv i starten, og hang med lenge på klassiskdelen i duatlonen i NM på Lygna lørdag. Så kom magekrampene, og etter hvert ble fokuset å komme seg til mål på en grei måte.

- Det gikk greit med magen de første ti kilometerne, men så fikk jeg kraftige magekramper, og det ble sjanseløst. Du må være 100 prosent frisk for å kjempe med disse gutta her, sier Simen Sveen, og fortsetter:

- Måtte ta sjansen

- Jeg har slitt med magen siden verdenscupen La Clusaz. Det er blitt gradvis bedre og bedre, og jeg hadde en hardøkt forrige lørdag, og da holdt det i en halvtime. Du håper alltid at det skal være så bra som mulig, og jeg måtte bare ta sjansen og prøve å prestere med tanke på VM. Dessverre gikk det ikke, og det er selvfølgelig skuffende.  

- Vurderte du å bryte?

- Det skal veldig mye til før jeg bryter skirenn.

Simen Sveen har slitt med magen hver sesong siden 2013, og det har vært matforgiftning som har vært starten på problemene hver gang.

- Jeg har gjort forebyggende tiltak så godt det går, men det er ikke så lett. Det at det henger i så lenge er det mest frustrerende. Nå ser jeg fram til å bli helt frisk. Jeg må innrømme at dette er frustrerende, siden sesongen startet så bra.

Martin Johnsrud Sundby var suveren lørdag, og vant foran Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth.

Kristian Græsli, Hamar skiklubb, ble sjuk rett før NM, og startet ikke.

Karset nummer 23 i NM

I dameklassen var som ventet Marit Bjørgen suveren. Maiken Caspersen Falla tok sølvet, og Heidi Weng ble nummer tre.

Marthe Hafsahl Karset fra Vang Skiløperforening ble nummer 26 totalt, og nummer 23 i NM.

- Dette var en opptur fra torsdagen. Da var jeg skikkelig skuffet. Men fortsatt føler jeg at jeg har mer inne. Men plasseringen er veldig bra. Jeg tok seks løpere i den siste bakken, og det var utrolig positivt, sier Vang-jenta.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke