21. jul
VIL TIL TYSKLAND: Magnus Gullerud kunne tenke seg å bli utenlandsproff. Gjerne i Tyskland.
 
Magnus drømmer om å spille utenlands
Magnus Gullerud flyttet hjemmefra som 15-åring for å spille håndball. Nå er han norgesmester og landslagsspiller, med klare mål og ambisjoner om å bli utenlandsproff. Stem på Magnus her!

Publisert: 27.des.2012 15:02
Oppdatert: -

Det var med skrekkblandet fryd Magnus pakket sekken og flyttet til Hedmark og Elverum så tidlig i tenårene.

Dro for å bli proff
Med seg på lasset hadde han to kompiser, som også dro for håndballens skyld.

- Vi dro som en gjeng. I tillegg kjente jeg folk i Elverum fra før, og det gjorde flyttingen enklere. Uansett opplevde jeg det selvsagt som spennende og rart å flytte for meg selv, sier han, som allerede da hadde sett for seg en profftilværelse.

- Det har alltid vært en drøm, som etter hvert har utviklet seg til å bli et realistisk mål. Jeg trener et par timer hver dag og har som regel to kamper i uka i tillegg, sier han.

Innsatsen er det i hvert fall ingen ting å si på. Han virker målrettet, seriøs og ambisiøs.

Tyskland er drømmen
Selv om Elverums håndballsupportere «Taigaen» er en flott og livlig gjeng, synes Magnus at Tyskland hadde vært et fint neste steg.

Der er det nesten alltid fulle haller, og for å bruke hans egne ord:

- Det blir som en stappfull Terningen Arena - ganger ti.

Han har ikke et favorittlag eller noen spesielle klubbønsker. Han vil bare bli profesjonell utøver og leve av håndballen.

- Aller helst vil jeg til Tyskland, men andre steder kan også bli aktuelt hvis det skulle dukke opp tilbud, sier han.

I rute
I en alder av bare 21 år, har han allerede hatt ei nøkkelrolle i Norges beste klubblag i flere år fra sin strekposisjon. I tillegg har han for lengst debutert på A-landslaget, og står per dags dato notert med ti kamper med flagget på brystet.

- Jeg har jo kommet ganske langt, alderen tatt i betraktning. Med tanke på at jeg fremdeles har mange år å utvikle meg på, har jeg muligheten til å ta steget opp til profflivet. Samtidig er det et langsiktig mål for meg å bli etablert på landslaget, sier han.

Magnus er i den situasjonen at han kjemper om landslagsplass mot sitt største forbilde, nemlig superstjernen Bjarte Myrhol.

- Jeg er skikkelig inspirert av Bjarte. Både det han har fått til på og utenfor banen er enormt, for dem som kjenner til hans historie.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke