buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
GODT TEAM: Therese Johaug sammen med sin smører Snorre Haugland.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 
Mannen bak skiene til Therese
Snorre Haugland (42) er en svært viktig mann i støtteapparatet til Therese Johaug. Han er mannen med ansvaret for skiene. Søndag kan Johaug bli Tour de Ski-vinner for annen gang i karrieren.

0
Publisert: 08.jan.2016 06:26
Oppdatert: 08.jan.2016 06:50

Oppdalingen var også smøreren hennes da Johaug vant Tour de Ski for to år siden, og han har også vært smøreren hennes når hun har tatt sine fem siste VM-gull.

– Vi har hatt et vanvittig bra samarbeid i mange år, og han er klart en veldig viktig faktor for at jeg går så fort på ski og har så gode ski som mulig. Det er ikke bare Snorre, det er hele smøreteamet som har gjort en fantastisk jobb så langt i Touren. Vi har hatt gode ski i hver eneste konkurranse, og det så vi sist i de to dagene i Oberstdorf at vi hadde bedre ski enn konkurrentene også, sier Johaug til NTB.

Erfaren

Haugland var selv en aktiv skiløper på solid nivå og var en god junior. I 2004 kom han inn i Norges smøreteam for første gang, og der ble han i to år. I fire år var han også smører for de amerikanske landslagsløperne i kombinert, før han igjen kom inn i det norske smøreteamet etter VM i Holmenkollen i 2011.

Snorre Haugland er en av dem som kommer tettest innpå Johaug i løpet av sesongen. Han sier at samarbeidet mellom de to fungerer som det skal.

– Hun har tillit til meg, og vi tenker likt om det vi skal gjøre. Vi sier ikke så mye, vi vet hvordan det skal være.

– Stiller hun noen krav?

– Ja. Det gjør hun. Hun vet hvordan hun vil ha det.

– Og hvordan vil hun ha det?

– Det som er viktig i Touren er å få nok ski igjennom systemet. For å finne de gode skiene, så må vi teste mye ski. Det er det som det går mest på. Hun vil kjenne litt på det selv og ha litt kontroll.

Sint

– Ser du hvordan hun har det når du møter henne om morgenen?

– Ja. Det ser du på nervøsitetsnivået.

– Blir hun noen gang sint?

– Nei, hun blir mer frustrert. Og det skjønner jeg når det gjelder skiene. Hvis ikke skiene er bra nok, så skjønner jeg at frustrasjonen er der.

– Men det er ikke ofte at hun har hatt dårlige ski?

– Nei. Det har vært jamt bra. Det handler mye om å få inn ny ski, teste dem og ha det på stell.

– Hva er den største forskjellen på 2004 og 2016 når det gjelder skismøring?

– Det har skjedd mye og utviklingen er der hele tiden, men de store forandringene er det ikke. Den kanskje største forandringen er at det er kommet inn en smørebuss. Det er fortsatt hardt arbeid som betaler seg. Dagene er ikke blitt kortere, snarere tvert imot.

– Når er det morsomst å ha din jobb?

– Det er når det går bra. Det er det liten tvil om. Det er konkurranseinstinktet som driver oss. Resultatene er selvsagt viktige.

– Hva skjer de neste tre dagene i Touren?

– Jeg tror ikke det skjer så mye fredag. 10-kilometeren i Val di Fiemme kan gi større utslag. Hun er sterk hun der Ingvild Flugstad Østberg. Hun går bra på ski og ingenting er avgjort før de står på toppen av alpinbakken. (©NTB) 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat