23. jul
KLAR: Aleksander Melgalvis gleder seg til seriestarten neste helg. Her er han i duell under fredagens treningskamp mot Kristiansund på Åråsen.
FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Melgalvis nære scoring for Lillestrøm
Brumunddal-gutten måtte nøye seg med 1-1 mot Kristiansund i generalprøven.

Publisert: 24.mar.2017 19:40
Oppdatert: 24.mar.2017 19:42

Lillestrøm - Kristiansund 1-1

Neste helg starter Eliteserien i fotball, og Aleksander Melgalvis har fått bra med tillit gjennom vinteren.

Han ser ut til å ha kapret høyreback-plassen, og i generalprøven mot Kristiansund fredag kveld, startet brumunddølen på nytt.

Melgalvis var frisk gjennom hele kampen og kom på flere offensive løp, men fikk sjeldent ballen. De gangene han fikk lærkula, var han imidlertid presis i avleveringene.

Keeper ut i full strekk

På stillingen 1-0 midtveis i andre omgang, var han også nære på ved å score, men forsøket fra 20 meters hold ble mesterlig reddet av gjestenes keeper.

- Keeperen måtte ut i full strekk, selv om det ikke så ut til at han trengte det. Det er sånn bra skuddteknikk er, gliser Melgalvis etter kampen.

Han var skuffet over at de ikke klarte å ta seieren.

- Det lugger litt i dag. Vi bør vinne kampen, for vi slipper nesten ikke til sjanser. Slik har det vært i hele vinter, egentlig. Vi slipper til få sjanser og har skapt mer enn målsjanser, sier han.

- Hva er det som lugget?

- Det er litt presisjon i det offensive spillet. I starten av andre omgang har vi bra trykk, men det er varierende. Vi kunne skapt mer hvis vi hadde vært mer presise

Lillestrøm så ut til å ha god kontroll på kampen, men like før slutt utliknet tidligere Elverum-spiller Jean Alassane Mendy fra kloss hold.

Bidro med offensive løp

Til tross for uavgjort, var Melgalvis greit fornøyd med egen innsats fredag.

- Jeg hadde en del offensive løp i første omgang, skapte litt rom, men fikk ikke så mye ball offensivt. Helt grei kamp av meg. Bra defensivt, og vi har god kontroll.

Han har ikke latt seg skremme av nivået han har møtt denne vinteren. Fra OBOS-liga sist sesong, til kamper mot Eliteserie-lag denne vinteren. En overgang han føler han har tatt godt.

- Vi har slått lag som vi i utgangspunktet er tippet rundt på tabellen, som Tromsø, Sogndal og Sarpsborg, så vi har vært solide. Vi har tapt mot Odd og Godset, som har vært bedre enn oss, men vi ble ikke rundspilt da heller. Vi føler vi har muligheter mot alle.

Klar for sesongstart

Han føler også han er i veldig god form, kun en uke før seriestarten hjemme mot Sandefjord. 

- Det har vært en lang oppkjøring og mye trening.

- Uvanlig lang for deg?

- Både og. Det er en helt annen hverdag for meg. Det har vært lett å stå opp om morgenen når jeg har visst at jeg skal hit for å spille fotball. Det er ingen ting som er bedre enn det. Livet leker, smiler Brumunddals nye fotballprofil, som er glad seriestarten er om kun en uke.

- Nå gleder vi oss. Jeg føler meg klar for seriestart nå. Jeg har fått mange kamper i vinter, unngått de verste skadene, så det har vært bra. 


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke