20. jul
BETENKT: Truls Jevne Hagen stusser over de dårlige fysiske testresultatene, og mener mange av spiller har mye å gå på.ALLE FOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD
 
Mener mange må trene mer
HamKam-veteranene Truls Jevne Hagen og John Anders Rise mener det må gjøres en innsats for å bygge opp igjen omdømmet til klubben. Det starter med jobben spillerne gjør i treningshverdagen.

Publisert: 23.jul.2016 08:57
Oppdatert: 23.jul.2016 08:58

– Vi har kanskje dullet oss inn i en komfortabel tilværelse. Vi tror at vi gjør nok, uten at man egentlig har gjort det, sier Truls Jevne Hagen.

Han viser til de fysiske testene klubben foretok seg etter ferien forrige uke, der det ble konkludert med at spillerne var i OK minus form.

– På treningsfeltet synes jeg vi gjør en god jobb og er profesjonelle. Noen har kanskje en tanke om at det er nok, men det er det ikke. Mange må bli bedre til å utnytte timene man har til rådighet for å bli enda bedre. Testene viser at mange har mye å gå på der. Det er ikke greit i en klubb med ambisjoner om å rykke opp, sier Jevne Hagen. I dag er han sikker på at HamKam kan reise kjerringa mot Nybergsund på bortebane.

– Jobb med omdømmet

I torsdagsutgaven av HA-sporten uttalte leder i Briskebybanden, Marie Ørsnes, at folk kan bli lattermilde når det er snakk om HamKam i hverdagen.

Det har John Anders Rise bemerket seg.

– Dersom det prates om oss på den måten, så er det ikke bra. Da har alle i klubben en jobb å gjøre for å bedre omdømmet og prate opp klubben. Det er ikke en jobb som er gjort på en dag, sier Rise.

De to modølene har til sammen lagt 24 sesonger bak seg i grønt og hvitt. Begge spilte sine første kamper for HamKam i 2004.

– Det er fint at folk bryr seg. Men slikt er selvsagt ikke gøy å høre, sier Jevne Hagen.

Lang veg å gå

Rise mener HamKam må benytte ressursene sine bedre enn hva tilfellet har vært de siste årene.

– Vi må få mest mulig ut av de ressursene vi har. Det har vi åpenbart ikke klart når vi ligger såpass langt bak det uttalte målet om å rykke opp.Vi har helt tydelig forbedringspotensial på en del områder, og det er bra at det snakkes høyt om. Men at vi er useriøse og ikke bryr oss, den kjøper jeg rett og slett ikke, sier han.

– HamKam er ikke en toppklubb nå, og det må vi innse. Vi ønsker å være en annen plass enn det vi er nå, men må gjøre oss fortjent til det. Det må gjøres en jobb, men den skal vi ta, sier Rise.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke