19. jun
 
Pinseløpene: Mener sprint på Domkirkeodden er perfekt
Emma Bangstad Bergersen (16) fra Hamar liker sprintorientering, og mener området på og rundt Domkirkeodden er midt i blinken. Sjekk også bildegalleriet i toppen av saken!

Publisert: 08.jun.2019 15:54
Oppdatert: 08.jun.2019 16:48

Lørdag krydde det av o-løpere på Odden. De var dandert med turgåere på stolpejakt, syklister og de som drev i høyden i klatreparken.

- Jeg liker sprint, og området her er fint å løpe i. Vanlige folk heiet og det var moro. Vanligvis løper vi mye alene ute i skogen. Dette er annerledes, sier Emma Bangstad Bergersen, som har langrenn som førsteidrett.

- Langrenn er nummer en for meg, men jeg løper en del orientering på sommeren. Det er fin konkurransetrening, sier 16-åringen.

Lørdagens løypelegger, Arne Arnesen, synes det er moro å lage løyper i sentrale strøk.

- Det er bra med noen slike løp, slik at alt ikke er midt i skogen. Her er det litt annerledes egenskaper som gjelder. Det er lettere å orientere her. Sprint har absolutt kommet for å bli o-sporten. Vi hadde NM for to år siden, med bysprint, og det var en suksess. Inntrykket mitt er at løperne liker slike konkurranser, sier Arne Arnesen.

I seniorklassene var Emilie Westli Andersen, Løten o-lag, og Oskar Andrén fra IL Leik raskest. Beste lokale løper i herreklassen ble Vegard Ølstad Dalberg, som løper for Bækkelagets SK, men bor i Furnes.

Finn: Resultater her

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke