20. jul
KJEMPER: Andreas Mikkelsen, som kjemper om 2.-plass i VM-sammendraget, tok en tidlig ledelse i Rally Australia fredag.
Foto: Micke Fransson, TT / NTB scanpix
 
Mikkelsen leder i Australia
Andreas Mikkelsen har tatt føringen i sesongens siste VM-runde i rally. Nordmannen ligger drøyt 15 sekunder foran Sebastian Ogier.

NTB
Publisert: 18.nov.2016 10:09
Oppdatert: 18.nov.2016 10:11

Mikkelsen og resten av rallyførerne kjørte elleve fartsprøver i Australia torsdag.

Nordmannen tok føringen allerede etter den første fartsprøven, men ble knepent slått av newzealenderen Hayden Paddon på den neste. På tredje etappe gjenerobret han ledelsen sammenlagt.

Med seirer på fjerde, femte og sjette etappe skaffet han seg en solid luke som han har beholdt til tross for at det ikke har blitt flere etappeseirer.

Mikkelsen leder 15,4 sekunder foran VM-vinner Sebastian Ogier, men Thierry Neuville ligger på tredjeplass. Volkswagen-føreren må gjøre det sterkt i Rally Australia om han skal ta 2.-plassen i VM-sammendraget fra Thierry Neuville, som er 14 poeng foran ham før sesongavslutningen.

For Mikkelsen er det viktig også å holde Paddon, som etter første dag er nummer fire, bak seg. Bare tre poeng skiller mellom de to i VM-sammendraget, og nordmannen kan ende utenfor seierspallen når status skal gjøres opp.

Ogier og Mikkelsen er blant førerne som blir uten arbeidsgiver når Volkswagen trekker seg ut av rally-VM etter denne sesongen.

Mads Østberg ligger på femteplass etter første dag. Han ligger 38,8 sekunder bak landsmannen. (©NTB) 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke