18. aug
I SVEVET: Simon Wågø Syversen dundrer gjennom lufta i høy hastighet under RX-konkurransen i Høljes denne helga. Det han leverte holdt akkurat ikke til finaleplass.
 
Syversen mistet finaleplassen
Små marginer imot hindret Simon Wågø Syversen en gyllen finalebillett under årets rallycross-høydepunkt. Likevel har han aldri vært mer motivert enn nå.

Publisert: 02.jul.2017 19:09
Oppdatert: 03.jul.2017 08:24

Tredjetiden i fjerdeomgangen lørdag ble helgas store høydepunkt for Simon Wågø Syversen i VM-løpet i Høljes, Sverige.

Etter motorproblemer tidligere i løpet, hadde han kniven på strupen for å sikre seg en plass i semifinalen, og var i så måte langt utenfor de 12 beste som kvalifiserer seg dit.

Presterte da det gjaldt

Han måtte kjøre kanskje sitt livs løp, og svarte på utfordringen med å bli nummer tre totalt i omgangen i den beintøffe RX2-klassen. En god start, fri bane for seg og ingen førerfeil gjorde at 24-åringen fikk bevist det han alltid har stått for; at han er en fører å regne med helt der oppe når alt klaffer.

– Jeg har ofte prestert under press, men jeg begynner å bli litt lei av å havne i slike situasjoner. Vi rallycrossførere liker jo å skylde på ting, men jeg skal innrømme at jeg også gjør førerfeil. Men tekniske feil får man gjort lite med. Nå fikk jeg bevist at jeg er god nok. Da må jeg bare fortsette å gi alt, sier Wågø Syversen.

Årets høydepunkt

VM-løpet i Høljes er årets høydepunkt for alle rallycrossførere. Nærmere 40.000 tilskuere på tribunen og en krevende bane som innbyr til høy fart og spennende dueller gjør at dette løpet alltids huskes av både førere og fans.

– Definitivt den artigste banen, med mange blinde svinger og krøn og du vet aldri linja i svingen før du er igjennom, sier han.

Misset på taktikken

I semifinalen skulle Syversen støte på den uflaksen han ikke er så glad i å bortforklare seg med. Han hadde en plan om å ta det såkalte alternativsporet med en gang og komme først ut for å få fri bane resten av løpet. Men det samme ville to av konkurrentene som klarte å smette inn rett foran ham.

I stedet ble han liggende sist og hadde lite å stille opp med mot de tre beste i semifinalen.

– Nivået er skyhøyt, det er mange gode – og om du ikke har flaks, så har du i hvert fall ikke råd til uflaks, sier han.

Neste løp for Simon er i Canada i begynnelsen av august. Dermed er det duket for en liten sommerferie, mens bilen sendes med container over Atlanterhavet førstkommende torsdag.

– Canada gleder jeg meg virkelig til. En rask og spennende bane med rom for lite feil. Så der må jeg kjøre smart, sier Simon Wågø Syversen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke