17. jul
SIKRER RENNET: Birkebeinerrennet har fått til en ny uværstrasé.
 
Nå arrangeres Birkebeinerrennet uansett vær - uværstraséen seks kilometer lenger
Birken og grunneierne har kommet til enighet om uværstraseen til Birkebeinerrennet.

Publisert: 16.okt.2015 11:52
Oppdatert: 16.okt.2015 11:58

Alle tiltak for å sikre gjennomføringen av Birkebeinerrennet er nå på plass. Tiltakene som ble innført i 2015 er egen Birken-meteorolog, automatisk værstasjon, snøfangere på Raudfjellet, økt fokus på innhold i sekk, tiltak ved snømangel, beredskapaplaner og nødsamband.

- Vi er for glade for at grunneiere er med å ta ansvar for gjennomføringen av Birkebeinerrennet, sier daglig leder i Birken Jo Gunnar Ellevold til birkebeiner.no.

- Birken betyr mye for hele regionen vår og det er derfor viktig at vi i fremtiden styrker gjennomføringssikkerheten slik at terskelen for å avlyse blir vesentlig hevet.

Uværstraseen går sør for Dambua, Raudfjellet, Bjønnåsberget og videre til Nysæteråsen. På Nysæteråsen kommer løypa inn på eksisterende trasè til Nysetra og Kvarstad. Uværstraseen er ca 6 km lengre enn dagens trasè. Dette er en reservetrasè som kun blir tatt i bruk dersom det ikke er forsvarlig å gå over Raudfjellet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke