16. jul
REVANSJESUGEN: Sahand Lahafdoozian mener han er moden for å ta VM-gull nå.Foto: Rune Steen Hansen
 
Nå er det på tide å slå russeren
To ganger har Sahand Lahafdoozian (23) tapt EM-finalen i kickboksing mot russeren Ilnaz Sayfullin. Nå mener Sahand det er på tide med et rollebytte.

Publisert: 27.sep.2017 09:17
Oppdatert: 27.sep.2017 09:36

Kickbokseren fra Hamar har akkurat kommet hjem fra samling i Oslo hvor han har trent under oppfølging fra landslagstrener Daimi Akin. Nå har de lagt planen for hvordan Sahand skal lykkes i VM i Budapest 3.–12. november.

Selv om det er flere gode motstandere som venter, må han mest sannsynlig overvinne en gammel rival, som han fortsatt har til gode å slå. Ilnaz Saufullin er nok en gang den store favoritten i 54-kilosklassen. Og to ganger tidligere har russeren slått 23-åringen fra Hamar.

Gleder seg

– Jeg er spent. Jeg gleder meg. Nå må jeg jobbe hardt for å gjøre det bra, sier Sahand til HA-sporten.

Han er glad for de mulighetene han får med god oppfølging på landslagssamlingene, for han innrømmer at han noen ganger skulle ønske han hadde den samme oppfølgingen i Hamar.

– Jeg tror kanskje jeg har manglet den tette oppfølgingen for å lykkes hundre prosent. Det blir litt vanskelig når treneren min (Lars Erik Sandlie) og landslagstreneren er i Oslo og jeg er i Hamar.

Men planen er uansett klar for hvordan han skal oppnå suksess i VM.

– Nå skal jeg jobbe med å slå litt kortere slag og være mer bevegelig. Jeg har gjerne ligget under på poeng mot de aller beste, og så har jeg begynt å stresse og tapt enda flere poeng, sukker Sahand.

Det er akkurat det han nå skal unngå i VM. Og han er klar hvis russeren står foran ham i ringen.

– Han er sterk, men jeg tror jeg kan slå han nå, sier Sahand Lahafdoozian til HA-sporten.

Tøff klasse

Landslagstrener Daimi Akin har også tro på utøveren sin, men han legger til at det er en tøff klasse Sahand går i.

– Jeg er optimist. Det kan bli medalje. Han er en av de vi håper vi skal få på pallen. Om det blir gull, er vanskelig å si. 54-kilosklassen er tøff. Det er ikke så mange utøvere der, men de som er der er veldig sterke. Særlig de fra østblokkene, sier Aikin som nå har terpet på de viktige detaljene som kan skille når det drar seg til i de store VM-kampene.

– Sahand har slitt med små tekniske detaljer når han angriper som balanse, tyngdepunktet og det å følge opp etter angrep, men han er sterk og har en god vilje. Han er også flink til å ta til seg læring, understreker Daimi Akin.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke