21. jul
Ny jobb: Tore Brovold slutter med lerdueskyting på elitenivå og skal nå jobbe med våpen i villmarksavdelinga på nye XXL i Hamar. FOTO: Ane Holmlund
 
Nå legger han børsa på hylla
Tore Brovold er misfornøyd med måten Norges Skytterforbund behandler skyttere på og gir seg med lerdueskyting.

Publisert: 18.jun.2014 08:17
Oppdatert: 18.jun.2014 08:22

Helt siden 2011 har Tore Brovold vært misfornøyd med den politiske satsinga på lerdueskyting. Nå starter han i ny jobb hos nye XXL på Hamar.

kostbart

Brovold har et budsjett på 450.000 kroner i året, hvor 100.000 kroner kommer fra egen lomme. Den tidligere eliteskytteren mener det er altfor kostbart uten mer økonomisk støtte.

- Alt dette skal gå til trening, treningsutstyr og reising til og fra konkurranser. Sponsormarkedet er dårlig og de store bedriftene i området støtter kun lag og foreninger. Det finnes mange enkeltutøvere som trenger hjelp, sier Brovold fortvilet.

føler seg overkjørt

Fagkomiteen i Norges Skytterforbund har i lengre tid ønsket å kvitte seg med treneren til Brovold, tross suksess og mange medaljer.

- Jeg har hatt en vanvittig dyktig trener i Per Bjørnar Moen. Han er en bestemt mann som følger opp utøveren sin knallhardt. Dessverre føler Moen seg overkjørt av skytterforbundet. For å være ærlig synes jeg Norges Skytterforbund er en gjeng amatører, sier Brovold.

lang prosess

Brovold forteller at han har sett den negative utviklingen i skyttersporten i mange år. Likevel har gleden i idretten gitt han videre motivasjon.

- Jeg skyter 30-35 tusen skudd i året og trener tre til fem ganger i uka. Det er et tøft valg jeg tar i å slutte helt med lerdueskyting. Likevel har jeg 21 individuelle medaljer og reist jorda rundt. Nå trenger jeg å få lerdueskytinga litt på avstand og komme meg i arbeid igjen, forteller 44-åringen.

ny jobb

I 10 år har Brovold vært i våpenbransjen. Torsdag starter han i ny jobb, noe han ser fram til.

- Jeg skal jobbe i villmarksavdelinga på nye XXL i Hamar. Dette er en jobb jeg ser fram til og som jeg tror blir interessant. Jeg kan ikke så mye om telt og sekker, men våpen er jeg god på, sier skytterkongen.

I tillegg til jobben hos XXL, eier Brovold et eget firma som selger skytterutstyr, men dette skal han drive med som ekstraarbeid på kveldstid.

- Forskjellige

Tore Brovold har tydelig uttrykt sin misnøye over Norges Skytterforbund til HA-sporten. Generalsekretæren i Skytterforbundet, Arild Groven svarer at de ikke ønsker å kommentere saken detaljert.

- Vi synes selvfølgelig det er trist at Brovold slutter. Han er vår desidert beste skytter og har vært det i lang tid. Vi i forbundet er fullstendig klar over at Tore er misfornøyd med jobben vi har gjort, men folk er forskjellige. Noen er fornøyd, mens andre ikke, sier Groven.

Generalsekretæren forteller også at Skytterforbundet har god økonomi, men at de gjerne skulle hatt mer støtte til enkeltutøvere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke