23. okt
NEGATIVE: Folk i nord er mest skeptiske til Oslo-OL i 2022. Dette bildet viser folkefesten under VM i Holmenkollen i 2011. FOTO: Christian E. Bergheim
 
Nordlendinger mest negative til Oslo-OL
En ny meningsmåling viser at nordlendinger er de i landet som er mest negative til et Oslo-OL. I Nordland vil kun 13,4 prosent av befolkningen ha olympiske vinterleker i hovedstaden.

Publisert: 12.sep.2014 09:14
Oppdatert: 12.sep.2014 09:23

Flertallet i Nordland fylke sier nei uavhengig av hvor i fylket de er bosatt og uavhengig av partitilhørighet, viser målingen som er gjort av InFact for Avisa Nordland.

16,7 prosent av de spurte mennene sier ja, mens tallet for kvinner er 10,1 prosent. Unge er også mer positive enn eldre, hvor 21 prosent mellom 18-29 år vil ha et Oslo-OL i 2022, mens bare 7,4 prosent over 65 år svarer ja.

Herrenes allroundtrener i langrenn Trond Nystad er skuffet over tallene. Han tror nordlendinger reagerer på pengebruken og at de ikke ønsker at et OL skal arrangeres i hovedstaden.

- Jeg har respekt for begge siders meninger, men for meg handler det ikke om et Oslo-OL, men om et OL i Norge. For meg har OL alltid representert noe fint og stort. Tallene er skuffende, sier Nystad til avisen. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke