23. okt
FRYKTELIG DAG: Lars Volden hadde ingen vakker dag på jobben.
FOTO: NTB / SCANPIX
 
Norge fikk grisebank
Norge ble rundspilt fra første dropp mot Tsjekkia i dag.

NTB
Publisert: 12.mai.2016 18:16
Oppdatert: 12.mai.2016 18:46

Nordmennene hadde håpet å få poeng mot favoritten Tsjekkia i kampen om en kvartfinalebillett, men motstanderen ville det annerledes og kjørte over Roy Johansens mannskap.

Dermed kom Mats Zuccarello og lagkameratene kraftig ned på jorda igjen etter tre godkjente kamper så langt i mesterskapet, med seier i de to foregående.

Det har vært enten-eller for Norge i nærmest alle mesterskapsmøtene med Tsjekkia. Enten solide tap med store sifre, eller hederlige tap og kun en gang med norsk seier (2010). I 2013 ble det 0-7-tap, mens det året etter ble 0-1-nederlag.

svak lars volden

Torsdag fikk Norge en relativt god start på kampen. Taktikken var klar: Å holde tett defensivt og utnytte overgangene. Det norske laget holdt tsjekkerne på utsiden og hadde pucken mye inne i motstanderens sone.

Men så startet marerittet, og de personlige feilene florerte. Det tsjekkiske laget trykket voldsomt på etter et langt norsk bytte. Roman Cervenka kunne til slutt feie pucken i mål bak Lars Volden.
Etter snaue ti minutter økte Tomos Zohorna til 2-0 etter at Mattias Nørstebø mistet pucken på vei ut av sonen slik at to tsjekkere fikk storme mot mål.

Selvtillit er tydeligvis ferskvare, og det positive norske spillet fra kampene mot Kasakhstan forsvant like fort som puckene smatt inn bak Volden. 

Feil på feil

Mats Zuccarello serverte også pucken til en tsjekker 15 sekunder før 1. periode var omme, og Tsjekkia kunne gå til den første pausen med 3-0-ledelse.

Bedre ble det ikke da Lukas Kaspar økte til 4-0 etter 2.10 av midtperioden. Nordmennene fikk to overtallsmuligheter uten å finne nettmaskene. Tsjekkerne gjorde i stedet 5-0 med en sliten norsk rekke på isen. Da hadde Volden fått nok og ble erstattet med Lars Haugen.

Haugen holdt nullen i litt over seks minutter før det sto 6-0 på lystavla. Tsjekkerne økte til 7-0 før midtperioden var omme i overtallsspill.

For Ken André Olimb og Martin Røymark ble kampen ekstra ille ettersom de to rundet 50 og 70 offisielle landskamper for Norge. Det ble ikke noe hyggelig jubileum. Stavanger-backen Dennis Sveum fikk sin VM-debut.

I siste periode måtte Mathis Olimb, Norges bestemann så langt i VM, forlate isen etter å ha fått seg en smell.

- Vi må bare glemme denne kampen, sa kaptein Ole Kristian Tollefsen til Eurosport Norge etter kampen. 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke