20. jul
Til topps: Petter Northug.
 
Northug slo tilbake etter «motbakketap»

Publisert: 21.aug.2015 08:16
Oppdatert: 21.aug.2015 08:17

Petter Northug fikk ikke uventet bank i motbakkeløpet Finna Opp torsdag, men slo tilbake med seier på sprinten senere på dagen da Toppidrettsveka ble innledet med to konkurranser i Aure.

Northug var best i prologen, og i finalen vant han foran Eirik Brandsdal og overraskelsen Simen Lanes. Bak der fulgte Timo André Bakken, Ola Vigen Hattestad og Simen Østensen.

– Det var utrolig stemning og mye folk i gatene her. Målet er å vinne Toppidrettsveka, men da må man holde seg unna stavbrudd som i dag. Målsettingen er å kjempe om en god plassering også i fredagens renn i Knyken, sa Northug jr.

Kvinnenes klassiske sprint ble vunnet av Heidi Weng foran Kathrine Harsem og Barbro Kvåle. Sandra Ringwald (Tyskland), Sophie Caldwell (USA) og Greta Laurent (Italia) ble nummer fire, fem og seks.

– Kathrine går utrolig bra på rulleski, men det er jo alltid gøy å vinne skirenn. På slutten ble jeg skikkelig sliten, sa en glad Weng. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke