20. jul
STÅR OVER: Petter Northug går trolig to distanser i ski-NM. Foto: Scanpix.
 
Northug står over NM-renn
Petter Northug står over minst to dager av NM på ski i Vang neste uke, skriver VG.

Publisert: 16.jan.2013 07:23
Oppdatert: -

Northug dropper torsdagens 15 kilometer fri teknikk og klassisksprinten dagen etter. Etter planen vil han gå 30 kilometer med skibytte lørdag og kanskje stafetten søndag.
– Petter kommer til å gå NM lørdag og kanskje søndag. Det er planen, hvis formen er bra, sier landslagstrener Trond Nystad til VG.
Northug har ikke gått stafetten for Strindheim siden 2008 da klubben tok bronse.
Trønderen har følt seg sliten etter Tour de Ski, der han endte på fjerdeplass. Han står over verdenscuprennene i franske La Clusaz til helgen. Han blir i stedet på høydesamling i Seiser Alm fram til NM.
Northug hadde fra før bestemt seg for å droppe rennene i Sotsji og Davos i ukene før VM, men ifølge Dagbladet kan det bli aktuelt likevel å dra til prøve-Ol i Sotsji. Rennene vil i så fall kun bli gjennomkjøringer for 27-åringen.
Landslagstrener Trond Nystad sier til Dagbladet at de må se på om han eventuelt skal gå noen flere renn enn NM foran VM.
Det er ikke bestemt hvilke distanser Northug skal gå i VM i Val di Fiemme, som starter 20. februar. (©NTB)

 

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke