23. jul
KLAR: Petter Northug er klar for Kirkebakken Grand Prix igjen. Brødrene Tomas og Even kommer også.
FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Brødrene Northug kommer til Hamar
12. august blir det igjen rulleskishow i Hamar sentrum med verdens beste skibrødre i spissen.

Publisert: 04.mai.2015 10:47
Oppdatert: 04.mai.2015 10:52

Brødrene Petter, Tomas og Even Northug er allerede klare for Kirkebakken Grand Prix. Det er primus motor i Hamar Skiklubb, Dag Bjørnstad, mer enn middels godt fornøyd med.

- Det blir sjette året på rad at brødrene Northug stiller i Kirkebakken Grand Prix. Det er kjempemoro. Dette blir 12. gangen Petter Northug kommer, og ingen løpere har gått Kirkebakken Grand Prix flere ganger. Han stilte opp første gang i 2004, sier Dag Bjørnstad.

Publikumsmagnet

Bjørnstad er klar på at Petter Northug er det viktigste navnet på startlista.

- Petter er en publikumsmagnet, og han trekker også mange medier til Hamar, sier Bjørnstad.

Petter Northug ble den store VM-løperen i Falun. Bror Tomas vant også et verdenscuprenn forrige sesong, og var i sprintfinalen i Falun-VM. Yngstemann Even hadde også en sterk juniorsesong i vinter, og imponerte spesielt i sprint.

Jobber med Bjørgen og Johaug

Dag Bjørnstad forteller at han jobber med å få blant andre Marit Bjørgen og Therese Johaug til Hamar 12. august. Bjørgen har åtte starter i Kirkebakken Grand Prix.

Som i fjor blir Kirkebakken Grand Prix arrangert i området rundt Stortorget. Løypa blir på om lag 1.400 meter, og det blir prolog og avsluttende finale. I tillegg blir det miksstafett og en egen ungdomsstafett, som i fjor.

- Kirkebakken Grand Prix har stor egenverdi. Det er en tradisjon, og vi vil gjerne bidra til at det skjer noe i Hamar sentrum, sier Dag Bjørnstad.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke