17. jul
FORM­JU­BEL: Når du fø­ler at du gjør stort sett det mes­te feil, men li­ke­vel svøm­mer like fort som i fjor, gir det meg en god fø­lel­se, sier Ei­rik Ravnan.
 
Nytt NM-gull uten formtopp
Eirik Ravnan svømmer like fort i år som i fjor. Da hadde han toppet formen maksimalt, lørdag tok han NM-gull med to dagers hvile.

Publisert: 11.jul.2011 09:24
Oppdatert: -
DRAMMEN: HIL-svømmeren ble klokket inn til 2.08,08 på 200 meter medley i Drammensbadet lørdag. Vinnertida var tre hundredeler dårligere enn under NM i fjor.
Svømming er uten tvil den idretten hvor det er størst forskjell på å konkurrere med og uten en skikkelig formtopp. Utøverne trener seg helt ned, og hviler seg til topps.
Derfor er Ravnan strålende fornøyd med å være like god som i fjor - fem uker før han skal være i toppslag i Universiaden i Kina.

Alt feil - god følelse

- Når du føler at du gjør stort sett det meste feil, men likevel svømmer like fort som i fjor, da er det fart der likevel, og det gir meg en god følelse. Det er betryggende, sier 22-åringen.
Han har hvilt to dager før årets NM, mot normalt 14 dager. I et forsøk å forklare hva det betyr er svaret enkelt for:
- Etter to dagers hvile har jeg ikke lenger vondt i kroppen etter treningsøkter, men jeg har ikke noe overskudd. Etter to ukers hvile og finpussing, som jeg har når jeg er helt toppet, har jeg sånn endelig-skal-jeg-få-hoppe-i bassenget-følelse.

Håper å droppe tre-fire

Etter 200 meter medley lørdag føler Stanford-studenten at han minst to sekunder inn i forbedring til mesterskapet i Kina. Han håper det er mulig å klemme ut tre-fire sekunder.
Klarer han fire er det i å så fall bare Gard Kvale som har svømt raskere på 200 medley i Norge de siste ti årene.
- Da jeg toppet formen på yards i USA tidligere i år, droppet jeg tre-fire sekunder på 200 medley. Hvis jeg klarer det til Universiaden i Kina er jeg veldig godt fornøyd.

God på Marienlyst

Ravnan fulgte opp med bronse på 200 meter rygg søndag. Tida på 2.09,55 var sju tideler over hans personlige rekord - på en venteøvelse før dagens 400 meter medley. Da skal han skape nye gode minner på Marienlyst i Drammen, der svømmehallen ligger et spydkast fra friidrettsanlegget der han som 14-15-åring vant en kretskamp i høyde med 1,63 meter.
Men det beste var han at han også vant i stavsprang med 2,50.
- Det var en som var veldig god, og han skulle starte på 2,70. Han misset alle tre gangene, og dermed vant jeg, ler HIL-svømmeren.
I dag hopper han i vannet på jakt etter et nytt gull - og mer trygghet.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke