20. aug
 
O-løperne må finne veien til Stortorget
Lørdag og søndag blir det full fart i Hamar sentrum. NM i sprintorientering skal fylle Stortorget, og arrangørene håper på mye folk.

Publisert: 02.jun.2017 09:19
Oppdatert: 02.jun.2017 09:34

➤ Slik arrangeres sprint-NM

Lørdag er det individuell kvalifisering, før det blir finaler med de 30 beste i herre og dameklassen. Imellom de to løpene, er det Søndag er det klart for NM i sprintstafett, hvor Norges beste lag skal kjempe om norgesmestertittelen. Arrangørene håper mange vil ta turen for å skape folkeliv rundt arrangementet.

– Vi håper absolutt det skal komme litt folk å se på, og lørdag kan vi nok håpe på bra med folk. VI har en storskjerm på torget som gjør at man kan følge med på det som skjer. I tillegg håper vi på et veldig bra sportslig arrangement, forteller arrangementssjef Erik Neby.

TIl NM-løpene er det ventet rundt 250 løpere hver dag.

➤ De lokale NM-håpene

Det lokale håpet Anine Lome håper mange tar turen.

– Jeg håper det skal bli veldig gøy, og at mange tar turen til byen for å heie. Jeg håper absolutt det blir litt liv. Det er jo en kjempemulighet til å reklamere litt for sporten, og at flere får øynene opp for orientering, forteller Lome.

Lome ble juniornorgesmester i 2016, og har også en fjerdeplass fra junior-VM. Hun ønsker å kjempe i toppen i helgen.

Evine og Emilie Westli Andersen fra Løten O-lag er to spennende lokale løpere, som skal kjempe om gode plasseringer i helgen. Sammen med Sofie Johansson danner de et sterkt stafettlag for Løten.

Magne Dæhli fra Løten løper ikke den individuelle sprinten lørdag, men skal løpe for sin klubb Halden på stafetten søndag, i tillegg til norgescupen på Budor mandag. Dæhli vant nylig i verdenscupen, og har VM-gull på stafett forrige sesong.

➤ Pinseløpene

De tradisjonsrike pinseløpene går også som planlagt, og allerede lørdag er det pinesprinten. Da får bredde prøvd å orientere i sentrum, mellom kvalifiseringen og finalene til seniorene.

Søndag ettermiddag er det klart for Elgdilten på Budor. Pinseløpene avsluttes på Budor med Løvspretten mandag, som også er norgescup for seniorene.

Til Pinseløpene er det ventet opp mot 1000 deltakere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke