16. jul
OPPTUR: Anders Oddli var veldig godt fornøyd etter at han slettet den 25 år gamle rekorden.FOTO: PRIVAT
 
Oddli slettet 25 år gammel norgesrekord
Snittfart på 53,5 kilometer i timen og en kilometertid på 1.07 gjorde sitt til at Anders Oddli (23) slettet en 25 år gammel norsk rekord.

Publisert: 12.okt.2017 06:41
Oppdatert: 12.okt.2017 06:48

Ottestad-syklisten satte rekorden på velodromen i Odense i Danmark under NM bane søndag. Det var tidligere proffsyklist Steffen Kjærgaard som hadde den gamle rekorden på 4.33,16. Den nye rekorden på 4.000 meter forfølgelsesritt på bane er 4.30,78.

– Dette var utrolig moro. Jeg har jaget rekorden siden 2014. Jeg har kjørt fortere på trening, men rekorder må settes med elektronisk tidtaking. Jeg var to sekunder bak rekorden i 2015. Søndag fikk jeg en ørliten sprekk på slutten, men jeg klarte å ta rekorden. Det var det viktigste, sier Anders Oddli, og fortsetter:

EM i Berlin neste

– Søndagens 4.000-meter var den første konkurransen min på distansen siden juni 2016. Før start var det kun rekorden som gjaldt for meg, sier 23-åringen.

Onsdag starter EM i Berlin. Oddli reiser til Wien onsdag, og kjører ritt der fredag og lørdag som oppkjøring. I EM skal han sykle scratch (fellesstart 15 kilometer), omnium (sammenlagtøvelse med fem øvelser) og poengritt (fellesstart med poengsystem for sprinter).

– Målet mitt er å kjempe i toppen, og poengritt er nok den konkurransen jeg har størst muligheter i.

Økt kapasiteten

I sommer har han trent og konkurrert mye på landevegssykkelen.

– Jeg burde kjørt et slikt opplegg tidligere. Det er det jeg sitter igjen med nå. Nå hadde jeg skikkelig struktur på det, og klarte å periodisere treninga bra. Det har skjedd mye med det fysiske, det er stor forskjell. Landevegssatsingen har gjort meg til en bedre banesyklist, og det er utrolig moro, sier Anders Oddli.

Utfordringen til 23-åringen er at det fortsatt ikke finnes noen velodrom i Norge. Derfor er han mye på farten med banesykkelen sin.

Mye i Danmark

– Jeg er mest i Odense i Danmark. Det er lett å komme seg dit, vi bor billig, og kan trene på banen når vi vil, sier Anders Oddli, som får hjulene til å gå rundt takket være trofaste sponsorer og snille foreldre.

– Jeg er takknemlig for den hjelpen jeg får. Nå studerer jeg også i tillegg. Jeg tar et årsstudium i ledelse, sier Ottestad-syklisten Anders Oddli.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke