17. jul
 
Offensive og EM-klare
Jonathan Quarcoo (20) har vært ni hundredeler bak VM-kravet, og friidretten på Hedmarken krydrer med flere mesterskapsløpere.

Publisert: 23.jun.2017 08:32
Oppdatert: 23.jun.2017 08:35

Utviklingsansvarlig i friidrettskretsen, Dag Kåshagen, har gode dager på jobben.

– Bredden i toppen er veldig bra. Vi har hatt en gradvis stigning de siste ti årene, og nå er det kjempebra. Det kommer stadig nye utøvere som lukter på toppnivå, og de klarer å holde nivået over tid, sier Dag Kåshagen.

Jonathan Quarcoo er hetest. Orion-sprinteren har startet sesongen veldig bra. Det startet med 10,21 på 100 meter i Romerikslekene i litt for mye medvind (+2,8). Så ble det 10,21 igjen under Bislett Games. Igjen var vinden kranglete (+2,2), slik at tiden ikke ble stående. Men det ble pers til slutt. 20-åringen fikk bokført 10,29 på Nadderud. Kun to nordmenn har løpt raskere (Jaysuma Ndure og Geir Moen) enn 10,21. Han har også perset på 200 meter (20,83).

Onsdag løp han på 10,30 i et stevne i København. VM-kravet er 10,12. Nå er VM et mål for Jonathan Quarcoo.

Viktig spydspiss

– Jonathan Quarcoo er spydspissen for oss nå. Han har startet sesongen veldig sterkt. Han går foran i en knalltøff øvelse, og viser at det går an. Det er viktig, sier Kåshagen, som er veldig glad for at løperne blir i moderklubbene sine.

– Tidligere var det flere som byttet klubb, men nå fortsetter de i moderklubbene sine.

– Hva er grunnen til det?

– Vi har fått til et bra samarbeid mellom klubb og krets. Vi synes det er et bra opplegg med team og treningssamlinger. I tillegg er det blitt gode miljøer i klubbene. Det er en helhet med et veldig bra fellesskap.

Stabile og gode trenere

En annen viktig suksessfaktor mener Kåshagen er gode trenere.

– Vi har veldig gode trenere, og det er kjempeviktig. Se på Orions Mette Karin Ninive som et eksempel. Hun gjør en kjempejobb med sprinterne. Det er stabilitet og kontinuitet på trenersiden, og de er flinke til å utveksle erfaringer. Klubbene er flinke til å samarbeide, sier Dag Kåshagen.

Jonathan Quarcoo (200 og 4x100 meter), Mauritz Kåshagen (400 og 4x400 meter), Carl Emil Kåshagen (4x400 meter) og Lene Retzius (stav) skal representere Norge i lag-EM, som starter fredag. I tillegg er Sigurd Ruud Skjeseth (5.000 meter) og Jonathan Quarcoo (100 og 200 meter) klare for U23-EM i Polen i midten av juli. Der har også Lene Retzius fra Moelv gode muligheter til å kvalifisere seg i stav.

Dag Kåshagen liker at utøverne setter seg høye målsettinger.

– Offensive målsettinger er veldig bra. Utøverne må våge å si det, og der har jeg pushet på en del. Det er lett å bli fornøyd. Det handler om å strekke seg etter noe, og utfordre seg sjøl. Det er moro å se at flere utøvere setter seg tøffe målsettinger.

Noen andre utøvere som hevder seg bra nasjonalt nå er: Tonje Fjellet Kristiansen, Orion (sprint, jager U20-EM-krav), Emmanuel Quarcoo, Orion (400 meter, jager U20-EM-krav), Øystein Klareng, Orion (sprint), Even Brøndbo Dahl, Orion (mellomdistanse), Emil Oustad, Ren-Eng (mellomdistanse), Petter Myhr, Orion (hinder/langdistanse) og Rita Nordsveen, Orion (ultraløp).

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke