20. jul
Norge marsjerer på Fisjt-arenaen med flaggbærer Aksel Lund Svindal i spissen under fredagens åpningsseremoni i Sotsji-OL.
 
OL-festen i gang i Sotsji
Med Vladimir Putin på beste benk feiret Russland og Sotsji seg selv i OL-åpningen fredag.

Publisert: 07.feb.2014 18:59
Oppdatert: -

Det ble ikke spart på så mye under seremonien i Olympiaparken. Prislappen på vinter-OL er ventet å bli godt over 300 milliarder kroner, og president Putin smilte bredt under feståpningen i Fisjt-arenaen.
Der var snaut 40.000 tilskuere på plass. Med en forestilling under navnet “Russiske drømmer” fikk de servert musikk, dans og spektakulære effekter.
IOKs ferske president Thomas Bach var til stede som olympisk toppsjef for aller første gang. Han etterfulgte Jacques Rogge og ble valgt i fjor høst.

Flaggbærer

Sikkerhetstiltakene var på skyhøyt nivå i kystbyen Sotsji. Trusler om terrorhandlinger under lekene har kommet opp flere ganger den siste tiden.
Alpinisten Aksel Lund Svindal ledet den norske troppen som flaggbærer. Han er blant de aller heteste favorittene i utfor og super-G.
Norge var nummer 54 i OL-innmarsjen. Nasjonene marsjerte i rekkefølge etter det russiske alfabetet.
88 nasjoner deltar i Sotsji-lekene der det skal kjempes om 98 gullmedaljer. Det er tolv øvelser flere enn i Vancouver for fire år siden.
OLs første finaleøvelser går lørdag, og Norge har fete sjanser både i langrenn og skiskyting. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke