buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Hjemlige trakter: Gyda Enger bor og trener til vanlig i Lillehammer, men er her avbildet i hoppbakken på Elverum. FOTO: FREDRIK HUBRED HAGEN
 
OL ga mersmak
Hoppkarrieren til Gyda Enger har for alvor skutt fart det siste året. Denne sesongen vil hun forlenge trenden med VM i Falun.

Publisert: 31.des.2014 09:47
Oppdatert: 31.des.2014 09:56

Elverum-jenta var i utgangspunktet ikke tatt ut til å hoppe OL i Sotsji. Da en av de canadiske utøverne ble skadet på tampen, fikk Gyda likevel telefonen hun hadde drømt om i mange år. Det ble en plass til overs.

Og den kapret 21-åringen.

HER KAN DU STEMME PÅ DIN FAVORITT TIL IDRETTSPRISEN

- Uvirkelig

- OL var kjempestort å ta del i for meg. Helt uvirkelig egentlig. Hele opplegget rundt arrangementet var noe annet enn hva jeg er vant med fra før, sier hun.

Ingen tvil om at OL-deltakelsen har satt sine spor i henne. Ikke mange får oppleve det samme som 21-åring.- Erfaringen jeg fikk gjenn-?om OL er nesten uvurderlig, og det ga mersmak. Jeg kommer til å dra nytte av det når jeg skal kjempe videre om en plass i OL om tre år.I konkurransen ble hun nummer 23. Et resultat hun var ganske fornøyd med.I sesongavslutningen i Holmenkollen fortsatte oppturen hennes, med det som endte i en 6. plass i verdenscuprennet.Etter første omgang var hun helt oppe på andreplass.- Ingen tvil om at det er mitt beste renn hittil. Dessuten ga det resultatet meg troen på at jeg kan kjempe i verdenstoppen, sier hun, og legger til:- For vegen dit føler jeg ikke er veldig lang.Alt i alt var fjorårssesongen en stor suksess. Nå gjelder det å forlenge oppturen.

VM i Falun

De siste ukene har hun slitt med en skade i kneet, som i verste fall kan sette en stopper for VM-planene hun har lagt denne sesongen. I løpet av januar får hun svar på hvor alvorlig skaden faktisk er.

Men før annet er bevist, trener 21-åringen videre for en plass på VM-laget som skal til Falun i slutten av februar.- Det er fire norske jenter som skal til VM. Jeg håper selvsagt å være en av dem som blir tatt ut, og dersom skaden ikke er så alvorlig, så har jeg en veldig god mulighet til det.De argeste konkurrentene er Line Jahr, Maren Lundby og Anette Sagen.Et annet mål hun ser for seg er å etablere seg med fast plass i verdenscuplaget og konkurrere mest mulig internasjonalt.- Skulle jeg gå glipp av VM i Falun, har jeg alltids verdenscupavslutningen i Holmenkollen. Det blir uansett tid til å bygge seg opp til slutten av sesongen. Der ønsker jeg å prestere. Slik jeg gjorde i fjor, sier Gyda Enger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat