20. jul
 
OL-idrettens plassering i 2022
Oslo (NTB): OL-idrettene kommer til å gå i området fra Drammen i sør til Kvitfjell i nord, dersom Oslo skulle vinne fram og få lekene om ti år.

Publisert: 21.feb.2012 17:51
Oppdatert: -

Det konseptet man arbeider ut fra går ut på at det skal konkurreres på følgende steder: Drammen, Oslo, Lørenskog, Hamar, Lillehammer og Ringebu/Øyer (Hafjell og Kvitfjell).

Planene går ut på at de største idrettene kommer til å gå i Oslo. Konseptet går ut på at Oslo får følgende idretter: Curling, hopp, kombinert, langrenn, skøyter (hurtigløp og kortbane), kunstløp, snowboard, skiskyting og freestyle. Det kommer også til å bli en lagt en deltakerlandsby til hovedstaden.

Drammen skal ha ishockey. Det skal også Lørenskog og Hamar, mens Lillehammer er tiltenkt bob, aking og skeleton samt en deltakerlandsby.

De alpine øvelsene er tenkt lagt til Hafjell og Kvitfjell, akkurat som i 1994.

I tillegg til dette sier idrettspresident Børre Rognlien at det kan bli aktuelt å ta i bruk noen av de allerede eksisterende hallene i Mjøsområdet, dersom behovet skulle melde seg.

Foreløpig er det ikke tatt endelig stilling til kostnadene, men idrettspresidenten sier at det er noe man må regne nøyere på, med en gang det blir klart hva den enkelte kommune og det enkelte fylket skal bygge. (©NTB)

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke