21. jul
Simen Hegstad Krüger gikk til sølv på 15 km fri teknikk fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 
OL-sølv til Krüger på 15 kilometeren da suverene Cologna tok gull
Simen Hegstad Krüger gikk inn til OL-sølv på 15 kilometer fri teknikk, men kunne lite gjøre med Dario Cologna som tok gullet.

NTB
Publisert: 16.feb.2018 08:29
Oppdatert: 16.feb.2018 08:29

Etter at de norske langrennsgutta tapetserte seierspallen i skiathlon søndag var forventningene store.

Nok en gang leverte Simen Hegstad Krüger et kjempeløp, men han kunne lite gjøre med sveitsiske Dario Cologna, som vant på tiden 33.43,9.

Krüger gikk inn 18,3 sekunder bak Cologna, mens Denis Spitsov (OAR) tok bronse 23 sekunder bak vinneren.

Samtlige av de norske var med i tetsjiktet ved første passering på 1,6 kilometer, men bak kom en sveitser i superform. Etter seks kilometer ledet Cologna med elleve sekunder på beste norske, og avstanden hadde økt til 25 sekunder etter 9,8 kilometer.

Halvannen kilometer før mål var det klart at det gikk mot en sekundstrid om medaljene, der Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby i høyeste grad var med i kampen. Colognas ledelse var krympet til 19 sekunder, men kreftene holdt helt inn for sveitseren.

Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund fikk det tøft mot slutten av løpet, og gikk inn henholdsvis fjerde- og femteplass, 24,9 og 34,5 sekunder bak Cologna.

Finn Hågen Krogh møtte tidlig veggen og gikk inn til 18.-plass, halvannet minutt bak.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke