17. jul
FEIRER: Ole Ingar Sel feirer en overlegen seier allerede før målpassering.
 
Ole Ingar Sel spurtvant i Belgia
Ole Ingar Sel (16) fra Ottestad er første års junior på sykkelsetet, men dette betydde lite i et juniorritt i Belgia lørdag.

Publisert: 20.apr.2014 18:18
Oppdatert: 20.apr.2014 18:23

Først kjørte han inn et brudd, siden vant han spurten i et felt som opprinnelig besto av fem ryttere. I mål var han overlegen.

Dette til tross for at det var høyt nivå på konkurrentene. Blant annet stilte farmerlaget QuitStep med alle sine beste juniorer i rittet. I tillegg stilte noen av Belgias beste syklister til start.

Ole Ingar Sel fikk ingenting gratis i de femten rundene rittet varte. Allerede etter fem runder gikk det første bruddet. I bruddet var en bergenser med. Laget hans satte sperre på hovedfeltet for å hjelpe sin mann, men Ole Ingar Sel, en brite og en belgier kom seg løs og tok opp jakten på de som satt i brudd.

-- Da vi kom opp, var det mye rykk og nappkjøring. Da det var tre runder igjen, stakk jeg og fire andre ryttere og håpet at det skulle holde helt til mål. Vi holdt sammen helt til den siste bakken før spurtflata til mål. I bakken måtte to mann slippe og vi var igjen tre ryttere i en skikkelig syrespurt. Den vant jeg, men jeg vet ikke med hvor stor margin. De som sto i målområdet, påsto at jeg hadde god margin til de andre.

Det var jeg selvsagt kjempefornøyd med, sa Ole Ingar Sel som  satser alt på å beholde formen utover våren. I juni går junior-NM som ved siden av norgescupen, er det neste store målet. Det første norgescuprittet går i Skien allerede til helga.

-- Jeg satser alt på å trene godt og utvikle meg videre som sykkelrytter. Dette er bare delmål på vegen, sier Ole Ingar Sel som retter en stor takk til sin tidligere konkurrent Sigurd Undestad som har lagt opp for å være med i støtteapparatet rundt juniorsyklistene. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke