18. aug
Jubel: Patrick Thoresen og Hampus Gustafsson feirer Storhamars 3-2-scoring. Karlskoga-spillerne depper. FOTO: mANZOR aHSSANI
 
Ønsker å hjelpe spillere videre
Patrick Thoresen (33) og Hampus Gustafsson (26) har utviklet en god kjemi på isen. Og Thoresen hjelper gjerne sultne spillere videre i karrieren.

Publisert: 01.sep.2017 22:15
Oppdatert: 01.sep.2017 22:21

Storhamar–Karlskoga 3–4 etter sudden death

Fredag kveld scoret Hampus Gustafsson to mål da Storhamar tapte ufortjent for Allsvenskan-laget i Kristins Hall - og Patrick Thoresen bidro med målgivende pasninger på begge goalene.

– Kjemien er blitt bedre og bedre. Det gjelder å lære seg å kjenne styrker og svakheter til spillerne. man spiller med. Jeg må tilpasse meg dem, og de må tilpasse seg meg, sier Thoresen til HA-sporten.

hjelper Gustafsson

Han roser rekkekameraten – som har vært blant lagets beste spillere i hver eneste kamp i høst.

– Hampus gjør veldig mye riktig ute på isen. Han har en kvikkhet få andre i ligaen har, med farten sin. Han har bra skudd, som jeg mener at han bør tørre å bruke enda mer enn hva han gjør nå, sier Thoresen.

På spørsmål om han, som selv har spilte i det største ligaene i Europa, ønsker å bruke erfaringen sin til å hjelpe spillere videre, svarer han.

– Ja, absolutt! Jeg ønsker å være med på å bygge videre på Hampus, og jeg håper han kan få litt unytte av å spille sammen med meg utover sesongen.

takker for tips

Gustafsson, som har bikket ti målpoeng i løpet av treningskampene, takker for at han får spille og lære av idolet.

– Patrick kommer med nyttige ting hele tiden, og det er bare å takke og ta imot. Han har vært en av Europas beste spillere i en årrekke. Han går i bresjen for laget, og det finnes ikke andre alternativer enn å kjøre på selv. Det er jeg glad for at vi kan gjøre.

Laget er offensive, og de setter høyt press i år.

Og det setter Malmö-gutten stor pris på.

– Det passer rekka vår godt å spille på den måten. Det var sånn vi spilte da jeg Mikael Zettergren og Jacob Berglund var i rekke i sluttspillet i 2016 – og det er en måte som krever mye, men som gjør at vi kan vinne igjen pucken høyt. Patrick vil også at vi skal spille med steinhøyt press – og det kler oss, sier han.

tøft fjorår

I 2016/17-sesongen slet Gustafsson mye med skader, noe som plaget ham lenge.

– Det var tøft å komme tilbake i fjor, og det skal jeg være ærlig på. Men det ligger bak meg nå, og jeg gleder meg til å kjøre på, sier Gustafsson.

Svensson skadet

Victor Svensson måtte gi seg med en strekkskade i tredjeperioden, men det er fortsatt ikke klart hvor lenge han blir ute.

- Han måtte gi seg, men vi vet ikke noe før i morgen, sa Fredrik Söderström til HA-sporten.

Han la til at Steffen Thoresen, som fikk 5 + video i midtperioden, ikke må sone noen karantene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke