20. jul
STOLT: Aleksander Melgalvis smilte fornøyd etter å ha signert toårsavtale med eliteserieklubben Lillestrøm onsdag. Her nyter 27-åringen blitzregnet under seansen hvor han signerte kontrakten.FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Her er Lillestrøms plan for å gjøre Melgalvis til en suksess
Onsdag signerte Aleksander Melgalvis (27) under på en toårsavtale med Lillestrøm. Klubben ønsker å satse hardt på høyrebacken, og regner med han går litt foran både på og utenfor banen.

Publisert: 01.des.2016 10:28
Oppdatert: 01.des.2016 10:34

Det er langt fra Sveum til Åråsen. Men det er den veien Aleksander Melgalvis har gått.

Fra blodslit i Brumunddal, til blodslit under Arne Erlandsens ledelse i Lillestrøm. Slik blir den nye hverdagen til Melgalvis.

Eliteserieklubben har stor tro på 27-åringen, og har gitt ham en toårskontrakt, og de forventer mye av brumunddølen.

– Vi har signert ham fordi vi tror han vil tilføre laget en ny dimensjon. Han er en god ballspiller, og han kan bekle flere posisjoner, forteller sportsdirektør Torgeir Bjarmann til HA-sporten.

Passer LSK-modellen

Han mener Melgalvis er en meget spennende signering for klubben, og han tror 27-åringen kan gå foran som et godt eksempel.

– Han passer godt inn i sånn vi tenker nå i Lillestrøm, med å bygge en tropp med hardtarbeidende, lojale spillere som er villige til å dø for drakta. Og vi er sikre på at Aleksander er en av dem som virkelig vil gå i bresjen for det, forteller Bjarmann entusiastisk.

– Og så er det greit å få litt ordentlig dialekt i garderoben. Det har vi savnet en stund, ler han.

Melgalvis føler han passer perfekt inn i den beskrivelsen sportsdirektøren forteller.

– Jeg forstår hva han mener. Jeg er ingen «feinschmecker» av en spiller, det er hundre prosent innsats. Jeg er bra med ball, har gode pasninger, men jeg er ikke den som sluntrer unna, sier han.

Melgalvis forsøkte å overbevise om at han ikke likte å stå i blitzregnet på Åråsen onsdag, men det var helt tydelig at han likte oppmerksomheten.

Ikke Mett

Nå vil han ha mer oppmerksomhet, men for den innsatsen han legger ned på banen.

– Jeg er en spiller som gir alt for laget. Jeg legger stoltheten min i det. Ellers hadde jeg ikke nådd dit jeg er i dag, forklarer han.

Høyrebacken forteller at han også kommer til å bli godt synlig i lagmiljøet på Åråsen.

– Ja, det kommer jeg til å være. Både sosialt og med engasjement på treningsfeltet. Det er sånn jeg er. Jeg er en person som liker å lage litt liv i garderoben, og det skal dem nok få kjenne på her, også, som de har fått gjort i Strømmen og andre steder.

Selv om han nå får oppfylt guttedrømmen om eliteseriespill, er han langt ifra fornøyd.

– Hadde jeg vært fornøyd så hadde jeg ikke orket det her. Dette blir noe helt nytt, og jeg har lyst til å få en del kamper i toppdivisjonen, og såå får vi se hvor bra jeg gjør det. Jeg er ikke mett, langt ifra. Det er nå det skal starte, sier han offensivt.

– Jeg ønsker å utvikle meg, gjøre det bra og bli likt på Åråsen. Da må jeg jobbe knallhardt, sier han.

Bjarmann erkjenner at de har ønsket å signere Melgalvis over en lengre periode.

– Vi har ønsket det en god stund nå. Men vi hadde et trenerskifte i høst, som har gjort at ting har vært litt på vent, men vi har hatt god dialog med strømmen, forklarer Bjarmann.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke