20. jul
Suveren norgesmester: Stanges Inga Anne Vasaasen vant det som kunne vinnes i helgens sprint-NM for juniorer.
Foto: Pål Jacobsen.
 
Overlegen NM-vinner
Inga Anne Vasaasen (19) vant fire av fire mulige løp i helgens junior-NM i sprint. En mer overlegen seier, er nesten ikke mulig. I seniorklassen tok klubbvenninnen Martine Ripsrud en meget sterk andreplass etter vinner Hege Bøkko.

Publisert: 17.jan.2016 19:07
Oppdatert: 17.jan.2016 19:40

Helgens junior-NM i sprint gikk på Hol i Buskerud.

Helgens store navn ble Stanges Inga Anne Vasaasen. Fire sterke løp ble til fire seiere. At Inga Anne skulle vinne begge 500 meterene, var litt overraskende i følge henne selv.

- Jeg hadde trua på seier på 1.000 meteren. Derfor var det en god følelse og gjøre gode løp også på 500 meterne, sier Inga Anne.

Inga Annes hardeste konkurrent Martine Bruun fra Sandefjord, var ikke i nærheten av å gi Inga Anne kamp om gullet. Til det var Stange-jenta for god.

Inga Anne gikk to gode 500 metere på 42,68 og 42,59. Martine Bruun fikk 43,23 og 42,81. På den doble distansen var Inga Anne enda mer overlegen. 1.000 meteren gikk unna på 1.23,89 og 1.24,70. Bruun på andreplass fikk 1.27,29 og 1.26,45.

Med den formen Stange-jenta viser om dagen kan kommende helgs NM i enkeltdistanser komme svært så beleilig. Hjemmebane og storform kan Inga Anne gjøre det svært så bra på både 1.500 meter og 3.000 meteren.

I seniorklassen imponerte klubbvenninne Martine Ripsrud. På den første 500 meteren gikk hun så godt at hun slo hjemmefavoritten Hege Bøkko i samløp.

På de tre siste distansene vant frøken Bøkko med Martine Ripsrud på andreplass.

- Jeg visste at det vanskelig å slå Hege sammenlagt. Derfor var det helt herlig å slå henne på den første 500 meteren. Andreplassen er jeg allikevel godt fornøyd med. Nå vet jeg at på en god dag, så kan jeg slå hvem som helst. Det er en god tanke, for kommende helg er det nok ett NM. Da går NM i enkeltdistanser i Vikingskipet, sier sølvvinner Ripsrud.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke