17. jul
BLINK: Paul An­dré Ha­gen tre­ner, og sik­ter, i ret­ning Rio-OL 2016.
 
Paul André satser mot Rio 2016
  Han har VM-bron­se og ver­dens­re­kord­. Li­ke­vel var det til­fel­dig­he­ter som fikk Paul An­dré Ha­gen (20) inn på tan­ken om å be­gyn­ne med bue­sky­ting. Stem på Paul Andre her!

Publisert: 24.des.2012 10:32
Oppdatert: -

I februar for ti år siden holdt Elverums bueskyttere åpent hus på anlegget inne i Elvis-skolen.

Paul André var i utgangspunktet ikke interessert, og ville helst bli hjemme. Etter en solid overtalelse fra faren Ole Paul, ble han likevel med til slutt.

Det skulle vise seg å bli en klok beslutning for den da tolv år gamle gutten.

Han angret aldri.

Verdensrekord
Etter et stevne i Kristiansand i november satt 20-åringen ny verdensrekord for juniorer i øvelsen Recurve 25-meter. Han slo den gamle rekorden med to poeng, med sine 587 totalt.

Han visste at poengsummen var veldig sterk.

At det var ny verdensrekord ble han likevel ikke klar over før et par dager etter selve konkurransen.

- Det var egentlig en ganske snodig hendelse, sier Hagen, og fortsetter:

- Jeg var på jobb og ble oppringt av en kompis som hadde sjekket litt historikk på internett. Han sa poengsummen tilsvarte ny verdensrekord. Det var selvsagt moro. Dessuten ble arbeidsdagen litt lystigere, flirer han.

Paul André føler han er i stadig utvikling, men først denne sesongen fikk han et skikkelig gjennombrudd. I tillegg til verdensrekorden, ble han bronsemedaljevinner i junior-VM.

Samtidig har han hatt gleden av å reise jorda rundt for å delta i verdenscup. Med støtte fra forbundet, har Paul André blant annet konkurrert i Kina og Tyrkia med stor suksess.

Rio 2016
Ungguttens prestasjoner har blitt lagt merke til fra idrettsforbundet. Faktisk er Paul André en av få utøvere med prioritet og oppfølging fra Olympiatoppen inn mot OL i Rio de Janeiro 2016.

De Olympiske lekene i sambalandet har han for lengst sett seg ut som karrierens store mål.

- Jeg satser knallhardt mot 2016, og har allerede gjort det en stund. I samarbeid med Olympiatoppen har jeg satt sammen en langsiktig plan for å stille best mulig rustet til Rio-lekene. Jeg mener det er realistisk å komme så langt, og ikke bare en drøm, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke