20. jul
GOD: Ingrid Kvernvolden har spilt flere gode kamper for aldersbestemte landslag. Her er Lillestrøm-spilleren i aksjon under onsdagens kvalifiseringskamp mot Sverige i Sarpsborg.
 
Pendler for å satse
Ingrid Kvernvolden (18) har fått en ny og tøff hverdag for storlaget Lillestrøm. Men hun elsker den nye hverdagen sin.

Publisert: 07.apr.2017 14:15
Oppdatert: 07.apr.2017 14:23

Brumunddal-jenta meldte overgang fra Fart til Lillestrøm før nyttår, og er i full gang med å forsøke å spille seg inn i LSK-laget, som vant serien og cupen i fjor.

– Treningshverdagen er helt annerledes i Lillestrøm, og det var grunnen til at jeg skiftet, sier hun.

Kvernvolden går sisteåret på videregående skole på Hamar, og pendler fem dager i uka innover til Lillestrøm, men den overgangen føler hun går bedre og bedre.

Alt er større i LSK

Hun merker også at hun har kommet til en større klubb enn hun er vant med.

– Det er litt mer rundt. Det er mer som skjer rundt, litt mer proft. Det er sånn det skal være når man kommer dit. Jeg merker at man har alt man trenger rundt seg hele tiden. Det er ganske behagelig, forteller hun.

Hun erkjenner at overgangen er en liten drøm som har gått i oppfyllelse.

– Ja, de har vunnet «the double» mange ganger, så det er veldig morsomt å komme til den klubben. Så har det alltid vært en drøm å spille i Toppserien, så nå er den drømmen også gått i oppfyllelse, forteller Kvernvolden som har store ambisjoner.

– Det er å kunne utvikle meg og se hvor langt jeg kan nå. Det hadde vært gøy å komme til utlandet etter hvert. Men å komme på A-landslaget er også noe jeg drømmer om, forteller hun.

Målsniken har fått prøve seg både som spiss og kantspiller i løpet av vinterens treningskamper.

Kvernvolden forteller at hun trives godt i begge posisjoner.

– Vi spiller en 4-2-3-1-formasjon, og det er veldig gøy å være en del av den treeren. I alle fall sånn Lillestrøm spiller nå.

Vil bidra med scoringer

18-åringen har et ønske om å etablere i seg i startelleveren til Lillestrøm. Per dags dato er hun usikker på hvor hun står.

– Det er vanskelig å si. Nå får vi tilbake ei som har vært ute en stund som var med i fjor. Men gjør jeg det bra, presterer på trening og utnyttet sjansen jeg får, så er det muligheter, sier hun.

– Jeg håper jeg kan bidra med å score mål, da. Bidra positivt offensivt og defensivt. Det er en tøff kamp om å spille, men gjør jeg det bra så er mulighetene der. For all del, jeg har fått prøve meg i vinter, og det har vært gøy, forteller Kvernvolden.

Etter overgangen til LSK føler hun selv hun har tatt store steg.

–Jeg har blitt mer rolig med ball, og jeg har bedre overblikk nå. Jeg tar raske avgjørelser nå. Jeg har blitt bedre med tanke på laget, bedre i press, sier hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke