17. jul
ÅRETS ILDSJEL: Leder i Løiten skytterlag, Per Egil Storsveen.
 
Per Egil Storsveen ble årets ildsjel
Per Egil Storsveen startet sin skytterkarriere allerede som 12-åring i 1975 og har siden vært aktiv i skytingen og i det administrative arbeidet 17 år fram til i dag.

Publisert: 29.nov.2017 19:08
Oppdatert: 29.nov.2017 19:22

Og han har ingen planer å legge verken børsa eller andre aktiviteter på hylla foreløpig.

Aktiv i 42 år

Han er i dag leder i Løiten skytterlag, som han har vært sammenhengende i nesten 17 år. Storsveen er 54 år og har således vært aktiv skytter i 42 år. Han startet tidlig med skyting i forbindelse med at han fikk tilbud om friundervisning på kveldstid på skolen, hvor skyting var en av aktivitetene. Og det var nok nettopp her den store interessen og grunnlaget for skytesporten ble lagt.

Storsveen er aktiv både i bane- og feltskyting utendørs og han skyter 15 meter innendørs i vinterhalvåret. Men det er nok feltskytingen som ligger hans hjerte nærmest, og det er der han konkurrerer mest og har de beste resultatene. Men merittlisten viser at han har hevdet seg godt i både felt og baneskyting:

· Vant LS som klasse 1-skytter i 1981 i felt.

· Har 2. og 3.-plasser fra Landsdelskretsstevnet i felt.

· Fylkesmester i baneskyting i Hedmark.

I tillegg til selve skytingen har Storsveen også engasjert seg på det administrative plan både i skytterlaget og skyttersamlaget gjennom flere år, og nå sitter han i kommunestyret i Løten kommune for Frp.

Gode resultater

Han har også ledet Ungdomsutvalget i Hedmark skyttersamlag i seks år og i sin tid var han spesielt opptatt av miljøbygging.

– Da jeg startet som ungdomsleder var jeg opptatt av å få fram både topp og bredde, sier Storsveen og fortsetter:

– Jeg startet derfor opp med todagers samlinger for ungdommene, slik at de skulle bli bedre kjent på tvers av lagene og jeg mener å kunne dokumentere at dette har resultert i gode resultater.

Lederen av Hedmark skyttersamlag Hilde Lunden Lang–Ree er også imponert av Per Egil Storsveens arbeidsinnsats på mange områder. «

– Han er opptatt av alle, både liten og stor, sier Lunden Lang-Ree.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke