buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
ARBEIDSSTEDET: Petter Vaagan Moen håper på suksess med Strømsgodset når fotballen begynner å rulle igjen på Marienlyst.Foto: Mattis Røhne
 
Petter har begynt å se etter hus i Hamar
Marienlyst: Petter Vaagan Moen (31) kjente at han trengte en ny utfordring, og da hans gamle lagkamerat fra Brann, David Nielsen, ønsket ham til Drammen, sa Petter ja.

0
Publisert: 04.apr.2015 16:08
Oppdatert: 04.apr.2015 16:14

Av Mattis Røhne

Det er ikke alltid lett å forutse karrieren til de som har fotball som yrke, men Hamar-gutten Petter Vaagan Moen sitter i alle fall med en kontrakt som gjør at han har arbeid i Strømsgodset de neste tre årene.

Hva som kan skje etter det, skal vi komme tilbake til. Vi kan røpe såpass at Petter og hans samboer, håndballspilleren Anne Kjersti Suvdal, har begynt å sjekke boligmarkedet i Hamar.

Etter tre sesonger i Lillestrøm, var «Mjøsas Beckham» klar for noe nytt.

– Jeg følte at jeg trengte nye utfordringer. Når en passerer 30 år, er det viktig å ha noe å strekke seg etter for å utvikle seg videre, fastslår 31-åringen.

– Og det fant du ikke i Lillestrøm?

– Jeg føler at jeg hadde tre bra sesonger i Lillestrøm, men Strømsgodset er en bedre klubb. Målsettingene er høyere, og så skal laget ut i europacupen. Jeg synes også at Strømsgodset spiller god fotball som passer meg bra, og det er veldig god struktur på det sportslige, sier Vaagan Moen, som i tillegg til hovedtrener Nielsen og hans høyre hånd Alexander Straus, trakteres av en fysisk trener, en mental trener og en trener som tar seg av de yngre spillerne på Marienlyst.

– Jeg er kommet til en målbevisst og ambisiøs klubb hvor alt legges til rette for at jeg skal utvikle meg, fastslår den tidligere HamKam-spilleren.

Erstatter Martin Ødegaard

Strømsgodset-trener David Nielsen vet hva han får servert fra 31-åringens fot. Han ble selv frispilt med pasninger av Petter i to sesonger i Brann, og Nielsen sier til HA-sporten at Vaagan Moen er hentet til Drammen for å erstatte de offensive kvalitetene til den mest omtalte 15-åringen i 2014, Martin Ødegaard.

– Akkurat det har jeg ikke brukt en eneste kalori på. Jeg er meg, sier Petter om den saken.

Trener Nielsen mener også at Hamar-guttens følsomme venstrefot vil være betydningsfull på dødballer, samtidig som Petter vil være en inspirasjonskilde for de yngre spillerne.

Nielsen ser det definitivt ikke som noe sjansespill å gi en 31-åring treårskontrakt.

– Nei, absolutt ikke. Vi har jo tro på at Petter skal bli en viktig spiller for oss, mener David Nielsen.

Før Petter valgte Strømsgodset hadde han forespørsler fra flere klubber i Norden. Hva med ambisjonene om utenlandsspill?

– Jeg er først og fremst veldig sulten på å utvikle meg som spiller. Nå har jeg fått tre år på en fin trenings- og kamparena. Hverdagen skal gjøre meg bedre. Men tiden flyr fort, og det er også en del tilfeldigheter i denne bransjen. Ambisjonene mine er i første rekke å produsere jevnt med målpoeng for Strømsgodset, levere bedre enn før.

– Jeg er veldig klar på hva jeg vil, men det er så mye som skal klaffe, og en kan ikke la verden gå under hvis det ikke går helt som en vil. Jeg har lært meg å nyte hverdagen og ha det bra. Det er viktig, understreker han.

Vaagan Moen synes selv han har spilt bra de siste årene, men har vært litt for dårlig i forhold til stabilitet. Han skulle ha levert jevnere, men har slitt skadd med skader i oppkjøringen etter at han kom tilbake fra England.

Nå er han skadefri.

Lærte mye i Queens Park Rangers

– Hva tenker du om livet etter fotballen?

– Om det blir innen fotball eller hva, det vet jeg ikke. Jeg er glad i mennesker, og nøkkelen over alt er å få mennesker til å fungere sammen. Jeg føler jeg kan takle mye etter å ha vært på topp med Brann og i bunnen med Queens Park Rangers, som likevel var en topp for meg. Jeg har aldri lært mer enn jeg gjorde under tiden i England.

– På hvilken måte?

– Jeg ble mye mer selvstendig. Det var der jeg lærte meg selv å kjenne, ble en sterkere person som kunne stå på egne bein. Jeg opplevde kynismen i engelsk fotball. Det er godt og trygt i Norge, og vi har nok litt å gå på når det gjelder kynisme, men i QPR hadde de mye å lære av norsk lagbygging og menneskebehandling, sier Petter Vaagan Moen. Han ville ikke ha vært oppholdet foruten, selv om det ikke ble noen sportslig suksess.

Nå har vi allerede fastslått at Petter og samboeren er på husjakt i Hamar. Det er der de skal slå seg ned. For også Petter kjæreste, Anne Kjersti Suvdal, liker seg i byen der Petter vokste opp.

– Det er riktig at vi har begynt å se etter hus, men der er på et tre, fire, femårsperspektiv. Akkurat når vi flytter til Hamar, kan jeg ikke si.

– Ser du for deg å spille for HamKam igjen?

– Det er så vanskelig å svare på. Hvis det noen gang skal være aktuelt for meg å spille for HamKam igjen, må sulten og motivasjonen være like sterk som noen gang. Jeg krever maks av meg selv, og det samme gjør jeg med de jeg spiller sammen med.

– Ser du deg selv som trener?

– Kanskje. Ut fra erfaringene mine og type, hadde jeg passet. Men det går igjen på motivasjon når det måtte bli aktuelt: Det å yte maks og kreve maks.

– Hvor lenge spiller du på topplan?

– Det er helt åpent. Jeg tenker ikke på fotballkarrieren som tall. Det er avhengig av hvordan kroppen og hodet spiller på lag, sier Strømsgodsets nye offensive arkitekt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat