23. jul
NYSATSING: Rune Gerhardsen vil lage Tour de Skate i Oslo og Hamar.
 
Planlegger Tour de Skate i Hamar og Oslo
Nytt skøyteløp planlegges.

Publisert: 12.aug.2015 07:17
Oppdatert: 12.aug.2015 07:24

Tour de France er et begrep. Tour de Ski er blitt prestisje. Nå forsøker skøyter seg med Tour de Skate, skriver vg.no.

Skøytepresident Rune Gerhardsen forteller til vg.no at de sysler med konkrete planer, et såkalt pilotprosjekt. Planen er at Tor de Skate skal starte i Oslo og avsluttes på Hamar i januar. Det er snakk om fire konkurranser hvor det starter med 100 meter sprint i Oslo – og avsluttes med jaktstart – kanskje på naturis, og da er nok Mjøsa det tenkes på. Hvis det er is der, da...

Rune Gerhardsen forteller at de ser for seg en 100 meter etter utslagsmetoden frem til finale, muligens på Rådhusplassen i Oslo. Hvis ikke kan det bli på Frogner stadion eller Valle Hovin som alternativ arena. Så flyttes konkurransen til Vikingskipet for 1.500 meter, og fellesstart. Og så tenkes det å avslutte med jaktstart - gjerne på en innsjø.

Denne ideen er ikke velsignet av det internasjonale skøyteforbundet (ISU) ennå. Konkurransen er derfor ikke med på den internasjonale terminlisten for kommende sesong, men norske skøyteledere jobber på spreng for å realisere konkurransen, og håper at en rekke internasjonale skøyteløpere blir med uansett.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke