buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
STERKE SAMMEN: Storhamars supportere har imponert gjennom hele sesongen. Og ikke minst i sluttspillet. Hyllesten til spillerne etter kampen i Stavanger lørdag var ren klasse. Og den satte også spillerne pris på.Foto: Fredrik Olastuen
 
Pust ut alle hockeyvenner - bøtta kommer neste år
Gull i blikket: Det er bare et tidsspørsmål før bøtta havner på Hamar igjen. Storhamar var bare noen ørsmå marginer og en solid porsjon uflaks unna i år.

Publisert: 10.apr.2016 19:24
Oppdatert: 11.apr.2016 08:50

Det var episk å se Storhamar-fansen som fortsatt sto og sang et kvarter etter at kampen i Stavanger var over. Da var egentlig festen over, men ikke for denne gjengen.

De gir seg aldri.

Og spillerne som sto der og klappet tilbake til fansen må ha hatt gåsehud fra langt ned i skøytene og helt opp i hårrota.

Det var et sterkt øyeblikk.

De var selvsagt skuffet alle mann – både de på isen og de på tribunen, men når vi analyser det hele litt grundigere, så fikk Storhamar maks ut av sesongen – slik den utviklet seg.

Det ble rett og slett for mange skader når du skal opp i holmgang mot alle millionene til Stavanger sju ganger på to uker.

Uheldige skader

Kampene mot Sparta var også harde, så selv om Storhamar så sterkere ut enn på lenge før seriestart i september, sto de halvribbet tilbake når det dro seg til i sluttspillet.

Og skadene som kom, er skader du aldri kan gardere deg mot. Beinbrudd og hodeskader kommer alltid ubeleilig. Aller mest i et sluttspill.

Når det er sagt, så ikke Storhamar svekket ut i det hele tatt i enkelte av kampene, men svingningene hadde vært færre og mindre med fullt lag. Jeg tror ikke Stavanger hadde klart det til finalen, hvis Storhamar hadde hatt alle sine viktigste menn kampklare, selv om Petter Thoresen og Tommy Kristiansen aldri vil anerkjenne den påstanden.

Det er likevel en stor anerkjennelse begge to kommer med når de begge skryter av Storhamars innsats i semifinalene. De har selvsagt sett hvor reduserte de har vært. Og det er en fin gest av Tommy å skryte av hvordan Storhamar-fansen har stått opp for laget sitt, med tanke på all intensiteten de har vært gjennom i de sju kampene.

Det er likevel fortjent at Stavanger og Thoresen tok seg til finalen. De hadde mest krefter i den avgjørende kampen, men det blir spennende å se hvordan de klarer seg mot et Lørenskog-lag som har fått noen gode dager med restitusjon nå.

Stavanger bør kjenne sin besøkelsestid nå. Det er nesten hundre prosent sikkert at de blir svakere uten Thoresen neste år.

Trenger bedre backer

For Storhamar gjelder det å justere seg bare litt før kommende sesong, så har de alle forutsetninger for å ta hjem den etterlengtede bøtta. Vi har i hvert fall lært at de ressursene som ble lagt i potten før sesongen, kan være nok – hvis marginene flyter litt mer i positiv retning.

Og det er greit å se at den blinkende kongepokalen ikke er mange millioner unna.

Når evalueringen er gjort, finner Storhamar ut at de trenger flere skøytesterke og robuste backer. Vi har sett at Storhamar har slitt litt med tempo i egen sone. Og det er spesielt backene som har kommet på etterskudd, og enten dratt på seg utvisninger eller så har de ikke vært tøffe nok til å rydde unna foran målvakten med lovlige midler.

Det er derfor naturlig å tro at de fleste utskiftningene kommer på backsiden framfor på løpersiden – hvor Storhamar har vært sluttspillets sterkeste anført av Jacob Berglund. Det er grunn til å tro at både Scott Hotham og Jimmy Andersson blir borte.

Patrik Bäärnhielm har kontrakt neste sesong, men kan få beskjed om at det blir mindre spilletid. Det er også usikkert hva som skjer med Andreas Øksnes. Kontrakten går ut og kjæresten spiller fotball i Oslo, samtidig som han ble benket i semifinalene. Det kan bety at det ikke blir mer Storhamar i denne omgang på 25-åringen.

Ikke noe av dette er bekreftet, men det er opplagt at Storhamar vil ruste opp på backsiden.

Samtidig vet vi at situasjonen rundt Magnus Lindahl og Adrian Saxrud Danielsen må avklares.

Det vil overraske meg om Lindahl spiller for Storhamar i september, men han sitter på en kontrakt som må avklares hvis han skal bytte klubb.

Sterke unge gutter

Hvis skadene kanskje hindret Storhamar fra å nå finalen i år, sørget de også for mye spilletid på spillere som Martin Gran og Anders Gulliksen. Sistnevnte har fysikken til virkelig å ta steget neste sesong.

Mens unge gutter som Martin Rønnild og Christian Bull allerede har vist at de tilfører Storhamar kvalitet.

Med suksess i Champions Hockey League og semifinale i sluttspillet, lander Storhamar fint. Og selv om det er mange gode lag i Norge nå, har vi sett hvor nære Storhamar er å gå hele veien i det som ble en utfordrende sesong.

Med en litt mer normal skadesituasjon neste sesong, havner bøtta i Hamar igjen neste år. Det er jo det den voksende hockeyfamilien i Hamar venter på nå.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat