21. mai
Fornøyd: Sigurd Ruud Skjeseth ble kun slått av Jakob Ingebrigtsen på 3000 meter, og sikret sølvmedaljen. FOTO: Even Brøndbo Dahl
 
Ruud Skjeseth tok sølv bak Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsen var suveren på 3000 meter under innendørs-NM. Sigurd Ruud Skjeseth tok andreplassen, men tok det ikke som et nederlag å bli slått av Ingebrigtsen.

Publisert: 04.feb.2018 20:53
Oppdatert: 04.feb.2018 20:55

Sigurd Ruud Skjeseth (21) var strålende fornøyd med å ta sin første individuelle medalje i seniorsammenheng.

Med tiden 8:09,80 på søndagens 3000 meter, knuste han innendørspersen med drøyt 12 sekunder og var kun 3 sekunder bak utendørspersen.

Foran seg hadde han kun Europas klart beste juniorløper. Jakob Ingebrigtsen satte med tiden 7:56,74 helgens andre europeiske juniorrekord innendørs.

- Det er ingen skam å bli knust av Jakob, selv om jeg angrer noe på at jeg ikke turte å henge på han fra start. Istedenfor å ligge bak i feltet, burde jeg hatt enda større tro på egen kapasitet i dag, forteller en svært tilfreds romedøl.

Første løp for ny klubb

Den tidligere Orion-løperen løp sin første konkurranse i IK Tjalves hvite singlet, og han har hatt en hittil god treningsvinter i Oslo. Til tross for noe problemer med et kne har det meste gått på skinner.

- Jeg har trent noe mer langrenn de siste månedene, men har allikevel fått opprettholdt en ålreit løpsmengde. Jeg har kjent at formen er god, selv om jeg ikke har laget noen formtopp til dette mesterskapet, utdyper Sigurd.

Nordisk neste

Mest sannsynlig blir han tatt ut til å representere Norge i nordisk landskamp neste helg.

- Det blir spennende å se nivået på konkurrentene. Det går rykter om at det blir hare. I så fall skal jeg være mer offensiv og gå for en god tid fra første meter, sier en motivert Sigurd Ruud Skjeseth.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.