21. jul
STERKEST: Sahand Lahafdoozian (t.h.) vant den jevne kampen mot italieneren Ivan Sciolla.
Foto: Privat
 
Sahand Lahafdoozian slo hardt tilbake
Sahand Lahafdoozian tapte kvartfinalen i VM i kickboksing. Da var det ekstra deilig for Hamar-utøveren å slå tilbake med seier mot en tidligere verdensmester.

Publisert: 23.feb.2016 13:31
Oppdatert: 23.feb.2016 13:38

Tapet i kvartfinalen i VM mot Yerlan Shagban fra Kasakhstan før jul gikk ordentlig inn på Sahand Lahafdoozian som drømte om å bli verdensmester.

Men det gjorde han også mer innbitt og revansjesugen.

Det gikk ut over italieneren Ivan Sciolla.

For selv om det ble en jevn kamp mot den tidligere verdensmesteren i profesjonell kickboksing – en utøver som Sahand også tidligere har tapt mot – så ble det seier 2–1 hos dommerne til Sahand i det som var en landskamp mellom Norge og Italia.

– Jeg vant på kondisjonen min. Han ble tydelig sliten mot slutten av kampen, sier Sahand til HA-sporten.

– Måtte vinne

Han er godt fornøyd med at han fikk til kombinasjonen av spark og slag i denne kampen.

Og han synes det var ekstra viktig å slå tilbake med seier nå etter tapet i VM før jul.

– Jeg blir både sur og lei meg når jeg taper, så tapet mot kasakhstaneren gikk helt klart inn på meg, men samtidig kjente jeg veldig på revansjelysten. Jeg følte jeg bare måtte vinne nå.

Irish Open og EM

Han var selvsagt spent før møtet med italieneren. Han visste godt at motstanderen var god og at han hadde tapt en kamp mot han tidligere.

– Jeg har fått trent bra i det siste, så jeg hadde et godt håp om å vinne nå. Likevel kjente jeg at jeg var spent i kroppen min, sier Hamar-kickbokseren.

Selv om italieneren er sterk, hadde Sahand en liten fordel med rekkevidden sin. Og så lærte han en del av kvartfinaletapet i VM i november.

– Jeg har lært at jeg må starte kampene tøffere. I VM ble jeg for avventende og klarte ikke å ta igjen det jeg tapte i starten.

Nå venter Irish open om to uker for Sahand Lahafdoozian. Den turneringen teller både som verdenscup og er kvalifisering til høstens EM.

– Jeg føler virkelig jeg er i bra for nå, så jeg gleder meg til det som kommer, sier Sahand Lahafdoozian til HA-sporten.

Norge vant landskampen mot Italia 3–2.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke