23. jul
FÅ SJANSER: Marcus Pedersen fikk det tøft mot Ajax. Det ble få baller å jobbe med. Her prøver han seg.
 
Sammenlignes med Huntelaar
Vitesse Arnhem - Ajax 0-1 Klubbens mektige speider, Ted van Leeuwen, sammenligner Marcus Pedersen med den nederlandske superstjernen Klaas Jan Huntelaar i sine yngre dager.

Publisert: 13.des.2010 08:03
Oppdatert: -
Vitesse Arnhem - Ajax 0-1 Klubbens mektige speider, Ted van Leeuwen, sammenligner Marcus Pedersen med den nederlandske superstjernen Klaas Jan Huntelaar i sine yngre dager.
ARNHEM: Marcus Pedersen ble henvist til benken etter 60 minutter i gårsdagens kamp mot Ajax. Foran et stappfullt Gelderdome var Hamar-gutten vitne til at laget fra Amsterdam rundspilte Vitesse i første omgang.
Da er det ingen enkel oppgave å jakte baller og muligheter som enslig spiss.
En annen skandinav ble helten denne ettermiddagen. Danske Christian Eriksen ble eneste målscorer med sin nettkjenning før 10 minutter var spilt.
Likevel kan Pedersen smile. For han har opparbeidet seg et skikkelig navn i klubben. Og mannen som sto i sentrum for overgangen tror klubben kan ha funnet gull i den opprinnelige stangesokningen.
- Et salgsobjekt
Ted van Leuwen sier til HA-sporten at Marcus Pedersen er en del av Vitesses utviklingsstrategi. Han hentet Pedersen til klubben for rundt 12 millioner kroner:
- Dette er et springbrett for Pedersen. Hos oss skal han få utvikle seg, og jeg er sikker på at han kommer til å bli god nok for Bundesliga eller Premier League om noen år, sier Leuwen.
Og det ville ikke vært klubben imot heller. Da vil det høyst sannsynlig tikke inn en akseptabel sum på klubbens konto:
- Det er klart at vi ser muligheten til å tjene penger på Marcus. Hvor mye er derimot umulig å si. Om to år kan markedet være et helt annet, mener han.
Nederlandsk presse har spekulert i at Pedersen kan komme til å være verdt rundt 12 millioner euro om et par år. Det vil si omtrent 90 millioner kroner.
- Kanskje bedre enn Huntelaar
Pedersen er også i gode hender når det kommer til talentutvikling og døråpnere. Ted van Leuwen jobbet med Klaas Jan Huntelaar da han skulle ta det store steget ut i den nederlandske toppfotballen for ni-ti år siden. Huntelaar startet proffkarrieren i PSV Eindhoven, men var på utlån til den mindre klubben Apeldoorn. Der scoret han 26 mål på 35 kamper, og så tok karrieren av med Ajax, Real Madrid, AC Milan og nå Schalke 04:
- Han ligner på Huntelaar i spillestilen. Men jeg vil nesten si at Marcus er enda litt lengre i utviklingen enn Huntelaar var som 18-19-åring, forteller Leuwen.
Dermed har Pedersen fått enda et stort spissnavn å leve opp til i Vitesse-miljøet. Spisser som Roy Makaay og Pierre van Hooijdonk har begge to vært skarpe for Pedersens klubb. Sistnevnte scoret 25 mål på 29 kamper for de gule og svarte i 2000-sesongen og Makaay er oppvokst i klubben.
- Bedre etter vinteren
Leuwen har virkelig latt seg imponere av den tidligere HamKam- og Strømsgodset-spillerens målteft.
- Scoringen mot Groningen var teknisk svært vanskelig å utføre. At han klarte det, sier litt om hvilken avslutter han allerede er. Han kan fortsatt ble enda bedre, og spesielt når det kommer til å ble vant med spillestilen her nede. Dessuten tror jeg ikke vi har sett det beste av Marcus før etter vinteren. Da er han nok helt kvitt skaden, fortsetter han.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke