17. jul
 
Satser på en gyllen årgang
Til høsten har flere jenter blitt tilbudt plass på fotballinja til Wang Toppidrett enn gutter. Chris Twiddy forteller at de har en plan for at jentefotballen lokalt skal vokse til nye høyder.

Publisert: 25.jul.2017 22:23
Oppdatert: 25.jul.2017 22:28

– Mange spennende spillere starter på Wang til høsten, deriblant tre landslagsspillere. Man kan si at 01-årgangen er gyllen, og vi har en plan for å hjelpe de til å ta det neste steget, sier Chris Twiddy, som er sportssjef for fotball på Wang Toppidrett.

12 av 20 plasser på fotballinja har blitt tilbudt til jenter.

Forventer mye

Landslagsspillerne han prater om er Julie Blakstad og Oda Herberg Brannstorph fra Ottestad, samt Mathilde Hauge Harviken fra Elverum.

De to førstnevnte spiller til daglig for Ottestad, og er spent på hva den nye hverdagen på Wang fører til.

– Jeg får økt treningsmengden masse. Dessuten forventer jeg at det er gode trenere og lærere som kan veilede og gi råd, slik at det blir enklere å ta det neste steget, sier Julie Blakstad.

– Jeg synes det er herlig å se at skolen satser på damefotballen ved at flere jenter tilbys plass enn gutter. Det vil gi et godt miljø både på trening og sosialt. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Oda Herberg Brannstorph på telefon fra Danmark. Ottestad J16 har nettopp banket tyske Eintracht Lüneburg hele 8–0 i Dana-cup.

Slik er opplegget

Spillerutvikler i Fart, Inger Ane Hole, kommer til å ha hovedansvaret for jentene. Én gang i uka skal de ha en økt med egen fysisk trener, som i tillegg kommer til å trene mye sammen med gutta.

– Da vil man ha bedre forutsetninger for å øke hurtigheten og fysikken blant annet. Disse jentene vil ikke ha problemer med å holde gutta sitt nivå i mange av spillets faser, sier Twiddy.

Et annet nøkkelord er kommunikasjon. Det handler om å ha et godt samarbeid med de lokale lagene i området.

– I for eksempel Ottestad har de gjort en god jobb med sine jentespillere. Vi må legge til rette med tanke på belastning og matching blant annet, sier Twiddy.

Det norske damelandslaget har fått mye kritikk etter et svakt EM, der alle tre kampene endte med tap.

– Andre land har satset hardere på damefotball enn i Norge. Vi må få opp øynene og ta lærdom av de beste, sier Chris Twiddy.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke