buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Optimist: Erik Jungeling har mange år bak seg i triatlon-sporten. Nå vil han være med på å bygge opp et triatlonmiljø på Hedmarken. Her under Tønsberg by triatlon.Foto: Bent Olav Olsen
 
Satser på triatlon
Nå legges det til rette for en solid triatlonsatsing i Hamar hvor målet er å inspirere unge utøvere til å satse.

Publisert: 11.jul.2017 22:28
Oppdatert: 11.jul.2017 22:35

Erik Jungeling er en velkjent person i triatlon-miljøet, og han er nå bosatt i Hamar. Han er involvert i både Hamar IL og i triatlonforbundet.

– I Hamar er vi er en gjeng voksne folk som har det gøy med det, på et mosjonsnivå. Nå har vi lyst til å bygge opp et miljø mer rettet mot ungdom, i HIL svømming og triatlon, og ha det som en del av tilbudet. Det er kjempespennende, og noe jeg har veldig troen på, sier Jungeling.

Vise fram Hamar

Triatlonsamlingen blir arrangert fra 1. til 3. september i Hamar, og blir et tilbud for de mellom 12 og 20 år. Samlingen arrangeres av HIL og triatlonforbundet. Ankern, Mjøsa. Furuberget med mer, blir arena for unge triatlon-spirer.

– Det er en samling som er åpen for hele Norge, og blir en samling med fokus på å samle ungdom, og ha det gøy sammen. Nå er vi tidlig i arbeidet, og har akkurat annonsert den, men på lignende samlinger fra forbundet tidligere har vi hatt mellom 50 og 70 deltakere. Vi håper at enda flere vil være med. Jeg gleder meg stort til å vise fram Hamar som den fantastiske arenaen for sporten som den virkelig er, sier ildsjelen.

Han sier mulighetene for triatlon i Hamar en enorme.

– Jeg ser at det er et kjempepotensial for triatlon her. HIL er et godt drevet idrettslag, med et godt svømmemiljø og en god klubbkultur. Alt ligger til rette for å få til et bra triatlonmiljø. Nå kommer Øyvind Røsland til HIL, som tidligere også har trent triatlonutøvere. Framtida for sporten lokalt er kjempespennende, og jeg tror det kan bli veldig bra. Vi må gjøre det på utøvernes premisser, men det skal vi få til, forteller Jungeling engasjert.

Fantastisk Arena

Naturen legger også til rette for Hamar som en triatlonarena.

– Det er en helt fantastisk arena for å drive med sporten, med alle områdene som ligger rundt. Vi har Mjøsa og Ankerskogen for svømming, strandlinja og Furuberget for løping, og hele Stangelandet for sykling. Det er helt supert.

Han har drevet med sporten i 14 år, og er ikke i tvil om hva det er som gjør den unik.

– Det er variasjonen. Hvis du ikke vil sykle en dag, så tar du deg en svømmetur eller en løpetur. Jeg har sett sporten fra dens spede begynnelse i Norge. Nå har jeg lyst til å få med enda flere unge, for nå er det ikke altfor mange av dem, avslutter han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat