20. jul
VURDERER FRAMTIDEN: Torgeir Strand Osmo (venstre) skrev under for Furnes mandag. Rune Pettersen kan fort gå samme veien.FOTO: HÅKON T. KRISTIANSEN
 
Furnes signerte tre fra Dala
Jonatan Helmersen, Torgeir Strand Osmo og Gaute Granmo signerte for Furnes mandag. Rune Pettersen kan ende med å gå samme vei.

Publisert: 18.des.2017 21:43
Oppdatert: 18.des.2017 21:47

Brumunddal rykket ned til 3. divisjon, mens Furnes rykket opp til 4. divisjon i 2017-sesongen.

Mandag signerte tre fra fjorårets Dala-lag for Furnes. Flere kan være på veg samme vei.

Tilbudt trenerjobb

Pettersen har vært Dala-kaptein i en årrekke. Nå har han blitt tilbudt jobben som spillende assistenttrener i Furnes, og skal tenke seg grundig om før han tar noen avgjørelse.

– Det er interessant i forhold til en trenerkarriere videre. Men om jeg går til Furnes så blir det å trappe ned egen spillerkarriere. Jeg har ikke bestemt meg for om tiden er inne for det ennå, sier han.

Han er fra Furnes og synes tanken om spill der er pirrende.

– Nå har jeg en familiesituasjon som betyr at alt ikke kan handle om fotball lenger. Jeg skal tenke meg nøye om før jeg tar noen endelig avgjørelse. Jeg skal være hundre prosent sikker på at valget jeg tar er det riktige, sier han.

Karsten Thune er hovedtrener for de grønne neste sesong, med Bjørn Brungot og Morten Olsen Holter som hans hjelpere. Det er dette teamet Pettersen ønskes inn som en del av.

– Oppsettet var drepen

Jonatan Helmersen har prøvd seg på Elverum-trening den siste tiden, men tok likevel valget om å gå nedover i divisjonene. Mandag ble han Furnes-klar.

Serieoppsettet ga Brumunddal hele ni Trondheim-turer neste sesong. Torgeir Strand Osmo syntes det var voldsomt.

– For mange som var i skorpa om å være med videre i Dala eller ei, så var nok serieoppsettet litt drepen. Jeg har gått noen runder med meg selv i forhold til motivasjonen, sier Strand Osmo, og legger til:

– At jeg nå blir Furnes-spiller betyr ikke at jeg gir opp satsingen. Jeg mener det er mulig å fortsette utviklingen i denne klubben.

I tillegg til Helmersen og Strand Osmo, er også Granmo ny Furnes-spiller.

– For meg ble det veldig mye med ni turer til Trondheim med tanke på jobbing og slikt. Furnes er en fin klubb med bra miljø der man kan ha det artig med fotballen, sier han.

Felles for alle disse fire er at de kjenner hovedtrener Karsten Thune godt fra tidligere. Alle trekker fram det som et pluss for å velge bort Brumunddal til fordel for Furnes.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke