21. jul
I toppen: Sigurd Nymoen Søberg fra Furnes håper på verdenscup-debut i sin første sesong som senior.
 
Sigurd tar sats mot skiflyging og rekord
Sigurd Nymoen Søberg nøyer seg ikke med å hoppe langt. Han vil fly. Helst lengst av alle, først i Hedmark, og om noen år i verden.

Publisert: 27.des.2014 08:51
Oppdatert: 27.des.2014 13:56

I en fart opp imot 95 kilometer i timen, suser Sigurd Nymoen Søberg nedover Lysgårdsbakken. Han elsker at det går fort, elsker spenningen som kommer rett før han treffer hoppkanten, men mest av alt elsker han å fly.

Her kan du stemme på DIN favoritt.

Vil over 211 meter i år

Det personlige lengste svevet er på 146 meter i bakken på Lillehammer. Det er akkurat like langt som bakkerekorden sveitseren Simon Ammann satte da han nærmest fløy ut på sletta en desemberdag tilbake i 2009. Da var Sigurd 15 år gammel.

- Rekordhoppet mitt var på trening, og da telles ikke bakkerekorder, sier 20-åringen, som nå har gått inn i sin aller første seniorsesong.En sesong der målet først og fremst er å debutere i verdenscupen. Men også å fly lengre enn han, og noen annen hedmarking, har gjort tidligere.Rekorden på 211 meter står fortsatt som det lengste hoppet noen gang gjort av en skihopper fra Hedmark. Kjell Erik Sagbakken fra Ottestad overrasket stort da han som prøvehopper klinket til med rekordhoppet under et kvalifiseringsrenn i Oberstdorf i 2001.Sigurd synes rekorden har stått altfor lenge, og har som mål å hoppe lenger allerede i år. Men da må han opp i en skiflygingsbakke for første gang.- Man må være over 18 år for å hoppe skiflyging. Jeg har blitt 20, så nå er det på tide at jeg setter utfor, enten ved å delta i verdenscupen eller ved å være prøvehopper, smiler Sigurd.

hopper for verdenscup

For tiden hopper Sigurd i kontinentalcupen, som er nivået rett under verdenscupen. Der imponerte han med niendeplass på Rena og en 12. plass i Lahti sist sesong.

- De gode hoppene mine er på verdenscupnivå. Men de må komme med kortere mellomrom. Også må jeg få til nedslagene, gjentar Sigurd nok en gang.For nedslagene har han pratet om før. Han er nemlig ingen stilren hopper, men en hopper som svever langt. Og når nedslagene sitter, stemmer det meste. Det beviste han under senior-NM på plast i sommer, da han imponerte med en femteplass.Men planen er klar og ambisiøs; verdenscup, skiflyging, hedmarksrekord denne sesongen, så OL i Sør-Korea og verdensrekord om noen år.

Her kan du stemme på din favoritt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke