20. jul
SUKSESS: Kasper Okon (f.v.), Zbigniew Okon og Bjørg Eva Ripsrud gjordet det bra i NM på Lillestrøm.
 
Siktet inn to NM-sølv
Kasper Okon og Bjørg Eva Ripsrud fra Hamar og Omegn Bueskyttere dro hjem fra NM innendørs på Lillestrøm med hver sin sølvmedalje.

Publisert: 04.apr.2017 20:50
Oppdatert: 04.apr.2017 23:02

13-åringen Kasper Okon ble nummer to i barebow rekrutt. Barebow betyr at han skyter uten siktemidler. Bjørg Eva Ripsrud tok sølv i langbue damer 50.

Zbigniew Okon fikk en femteplass i barebow herrer, mens Ole Joar Rundhaug ble nummer åtte i klasse instinktiv.

Gull i utendørs-NM

Dette var NM innendørs. I NM utendørs i fjor sommer ble det NM-gull på Kasper Okon i barebow rekrutt.

Zbigniew Okon i Hamar og Omegn Bueskyttere forteller om et veldig bra miljø. Nå gleder han seg til utendørssesongen.

– Vi har 40 medlemmer, og om lag 30 av dem er aktive. Vi vil gjerne ha med flere, men slik situasjonen er nå sliter vi dessverre litt med plassen på vinterstid. Vi trener på Storhamar videregående skole, sier Zbigniew Okon i bueskytterklubben.

Startet opp igjen i 2008

Morten Lien er leder i Hamar og Omegn Bueskyttere, og forteller at klubben lå brakk i ti år, og at de startet opp igjen i 2008.

– Målet den gangen var å få til et miljø, og ha et tilbud. Det er blitt bedre og bedre. Nå ser det bedre ut enn på lenge.

Han forteller at det er en stor delegasjon som konkurrerer regelmessig.

– Det er 13–14 skyttere som konkurrerer jevnlig, og det er veldig moro. Vi har også noen som kjemper helt i norgestoppen, og det er inspirasjon for andre.

Etter påske starter bueskytterklubben opp treninger ute, og de disponerer egen bane ved flyplassen på Stafsberg.

– Først hadde vi bane i Ankerskogen. Så fikk vi erstatningsanlegg på Stafsberg, og der trives vi veldig godt. Banen ble etablert rundt 1980, sier Morten Lien, og fortsetter:

Flere jenter

– Vi vil gjerne vokse, men vi har en utfordring på vinteren. Vi trener i en gymsal, og maks 20 kan skyte samtidig. Da mister vi mye treningstid. De store klubbene har egne haller, men vi har ikke økonomi til det.

Morten Lien er veldig godt fornøyd med at de har fått inn flere jenter.

– Det siste året har det vært bra rekruttering, og det er moro at det blir flere jenter. Det ser bedre ut enn på lenge, sier lederen i Hamar og Omegn Bueskyttere, Morten Lien.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke